Co je detoxikace organismu

Detoxikace organismu, přesněji řečeno podpora detoxikace a půsty, patří k základním preventivním a léčebným metodám v přírodní medicíně. Účelem detoxikace organismu je podpořit detoxikační procesy v těle, odstranit nefunkční struktury a buňky. Buňky se obnovují během celého našeho života, nové buňky nahrazují staré a odumírající. Detoxikací se tělo zbavuje odpadních látek. Toxické látky se v těle hromadí a přetěžují naše vnitřní detoxikačí mechanismy následkem sedavého způsobu života a konzumace potravin, které často obsahují mnoho sacharidů, rafinovaných cukrů, barviv, konzervantů, pesticidů, dále se toxické látky nacházejí ve vodě, v ovzduší (výfukové plyny, smog) i v podobě záření (mobilní telefony, elektrospotřebiče). Odpadní látky se v těle zadržují a zpomalují regeneraci orgánů (staré rozpadající se buňky jsou pomaleji nahrazovány novými buňkami, neaktivuje se proces autofagie).

Detoxikace organismu – strava

Z jídelníčku je třeba vyloučit rafinované a průmyslově upravované potraviny a naopak se doporučuje konzumovat potraviny, které podporují detoxikaci celého organismu, jsou protizánětlivé. Vyloučit je nutné překyselující potraviny: maso, mléčné výrobky, rafinovaný cukr, bílou pšeničnou mouku, kofein, rostlinné oleje.

Účinky detoxikace organismu

Správně provedená detoxikace harmonizuje celý systém, navozuje pocit zdraví, zvyšuje energii a projasňuje mysl. Detoxikace organismu navodí samoléčebné schopnosti organismu a s její pomocí docílíme pročištění celého těla a krve. Detoxikace organismu se liší tím, že odstraňuje toxiny nejen z trávícího traktu, ale také z celého organismu (zejména hluboko usazené toxiny v tkáních). Výsledkem je výrazné zlepšení na fyzické i mentální úrovni, a nabízí cestu k vyléčení mnoha nemocí.

Jak provádíme detoxikaci organismu

Pročistit a regenerovat organismus můžete doma (bylinnými extrakty jako Triphala) nebo v našem centru (o individuální detoxikaci organismu se dozvíte zde). Domácí detoxikace je jednoduchá, ale vyžaduje delší čas (extrakt je nutné užívat pravidelně delší dobu).

Speciální detoxikační program

Individuální očistná a regenerační terapie, jak jí provádíme v našem centru, je unikátní detoxikací celého organismu. Po přípravě a vlastním odstranění toxinů, hluboce usazených v tkáních, následuje regenerace pomocí omlazujících prostředků. Provádíme jak ambulantní individuální detoxikaci, konkrétně setavenou podle zdravotního stavu (o detoxikaci organismu u nás centru zde), tak ozdravné pobyty s klienty již dlouhou dobu s výbornými výsledky.

Pro koho je detoxikace organismu vhodná?

U zdravých lidí (v rámci prevence, která je vždy lepší než léčení)
• Pro celkovou regeneraci a omlazení organismu
• Jako léčba pro zvýšení potence a plodnosti
Při léčbě chronických onemocnění jako např. chronická horečka, záněty kloubů, revmatismus, dna, bolesti zad, hemeroidy, nemoci srdce, anorexie, gynekologické poruchy, cukrovka, nemoci jater, kožní vyrážky, ekzémy a lupenka, chronické průjmy, krční, nosní, ušní a oční onemocnění, otoky, únava, vyčerpání, nadváha, časté nachlazení, astma, nervová onemocnění, sexuální poruchy, bolesti hlavy a migréna, nadýmání, zažívací obtíže, močové a žlučníkové kameny, deprese, nespavost….

MUDr. David Frej

Vyšší cholesterol je spojen s dlouhověkostí

V analýzách nižší cholesterol, nikoli vyšší, zvyšoval riziko předčasného úmrtí. Kornatění tepen a nemoci srdce bývají významnější u starších lidí a jejich riziko by mělo být tedy vyšší než u ...

Jíst více tuků a bílkovin, méně cukrů

Změny ve stravování na základě doporučení jíst méně tuku a více sacharidů způsobuje metabolické poruchy v populaci. Potravinářskému průmyslu přinesly velké zisky nezdravé sacharidy (těstoviny, ...

Jak zdravá jsou vaše střeva?

Nejen o svátcích, ale i během roku často sníme více cukru, pijeme více alkoholu, méně spíme a často i vynecháme cvičení. Tyto návyky ovlivňují střevní sliznici a podporují přerůstání nezdravých ...

Mražené potraviny v zimě podporují zdraví

V zimě hrozí konzumace přemrzlého ovoce. Mráz poškozuje mnoho druhů ovoce a zeleniny, kdy se ztrácí vitaminy, minerály, konzistence a chuť (např citrusy hořknou). Rychleji se kazí. Při pokojové ...
Toxický glyfosát má být podle EU bezpečný

Toxický glyfosát má být podle EU bezpečný

Podle uniklého návrhu dokumentu Evropské komise spěchá EU s povolením glyfosátu (nejznámější je přípravek Roundup), aniž chce vyčkat na závěry analýz odborných studií.
Zrušme letní čas

Zrušme letní čas

Celkově trvá organismu na jaře až 5 dnů, než se vyrovná s letním časem. Časový posun se projevuje příznaky: únava, vyčerpání, pocit nevolnosti, ospalost přes den, buzení v noci, špatná paměť a koncentrace.
Ryby – problém s kvalitou

Ryby – problém s kvalitou

Ryby jsou kvalitní potravinou dodávající bílkoviny a zdravé tuky. Ryby jsou nízkokalorické, hlavními složkami je voda (50-80%) , plnohodnotné bílkoviny (12-20%) se všemi aminokyselinami a ...
Alkohol a jeho vliv na naše střeva.

Alkohol a jeho vliv na naše střeva.

Konec roku je obdobím, kdy rádi slavíme, jíme více, pijeme více a méně spíme. Jsem zastáncem pití mírného množství alkoholu, jak dokazují studie i dlouhověcí lidé. Oslavy a rodinná setkání ale často způsobují, že pijeme více alkoholu než obvykle a nadměrný příjem alkoholu může narušit rovnováhu v mikrobiomu.
Nová analýza ve vědeckém časopise: Nežádoucí účinky mRNA vakcín a spike protein

Nová analýza ve vědeckém časopise: Nežádoucí účinky mRNA vakcín a spike protein

V mRNA vakcínách (Moderna, Pfizer) se nachází mRNA kódující protein S, která je dopravována prostřednictvím lipidových nanočástic do lidských buněk, které produkují virový protein, nebo příbuzné ...

Veganská strava je extrém (až na jednu výjimku) a proč jíst živočišné potraviny

Běžná západní strava vč. typických jídel konzumovaných u nás patří mezi nejhorší věci, které můžete udělat svému tělu, o čemž svědčí nárůst metabolických onemocnění v této zemi včetně cukrovky, obezity, autoimunitních nemocí.

Vysoké riziko myokarditidy po COVID-19 očkování mRNA vakcínami u  mužů do 30 let

Otázka renomovaných odborníků ve studii publikované v lednu 2022 zněla: Jaké je riziko myokarditidy po mRNA vakcinaci proti COVID-19?

Cukr přidaný i ovocný – riziko pro zdraví

Spotřeba cukru v České republice je 38 kg na osobu a rok, v USA je to dvojnásobek, až 70 kg. Tam na trhu existuje přes 600 tis. výrobků, v 80% z nich se nachází cukr! Je prokázáno, že cukr vyvolává závislost až 8x vyšší než drogy jako kokain.