Americká FDA přikazuje uvádět na výrobcích s fluoridem: Udržujte mimo dosah dětí pod 6 let. Pokud dojde ke spolknutí většího množství pasty než je určeno k čištění zubů, kontaktujte lékaře! Dětské pasty svou sladkou chutí mohou děti vést k tomu, že pastu spolknou. A to může vyvolat vážný zdravotní problém, pokud malé dítě spolkne i jen malé množství fluoridu. Toxické množství zubní pasty s fluoridem může způsobit smrt. Například smrt může přivodit u dvouletého dítěte spolknutí 40% tuby, u čtyřletého dítěte 56% a u šestiletého dítěte 70% tuby ze zubní pastou s fluoridem.

Fluorid může být příčinou akné

Fluor je v komerčně vyráběných zubní pastách a je i v pitné vodě. Bohužel i ve stravě. Zatímco fluorid je některými „odborníky“ chválen pro posilování zubů, stále více se zpochybňuje prospěšnost fluoridu. Nejnovější informace se týkají toho, že fluorid může poškozovat naší pokožku a způsobit akné.

Fluorid je klasifikován jako látka dráždící kůži. Periorální dermatitida je kožní onemocnění často mylně považováno za akné. Léčí se antibiotiky předepisovanými pro těžké akné, ale nejúspěšnější léčbou je odstranění výrobků, jako jsou fluoridované zubní pasty. Když tyto zubní pasty přijdou do styku s kůží v okolí úst, způsobují mírné až těžké podráždění. Mnoho uživatelů si všimli, že přechod na zubní pasty bez fluoridu způsobí výrazné zlepšení.

Fluoridy v naší vodě a stravě

Ale zubní pasta není jediný viník, pokud jde o fluorid. Městská voda obsahuje kromě látek jako je chlór i fluorid. Pokaždé, když se osprchujete nebo se napijete, tak vystavujete svou pokožku těmto dráždivým chemickým látkám. Ti, kteří jsou citliví na fluorid si všimnou, že voda bez fluoridu má pozitivní vliv nejen na kůži.

Mnohé potraviny obsahují vysoké množství fluoridu. Zpracované potraviny, jako jsou nealkoholické nápoje a extrudované cereálie patří mezi nejlepší největší zdroje. Fluorid je také používán v mnoha pesticidech používaných i v postřiku vinic. Jedno víno z Kalifornie obsahuje stejné množství fluoridu jako jeden litr fluoridované vody.

Fluorid se také hromadí v kostech drůbeže. Komerčně chovaná kuřata obsahují vysoký obsah fluoridu. Chemické látky zůstávají v kostech, kůži a mase těchto ptáků. Vyhnout se těmto potravinám (nebo vybírat organickou drůbež) může podstatně snížit množství fluoridu v těle.

Ne fluoridu

Američané a Brazilci, kteří jsou více vystaveni fluoridu než ostatní populace, vyžadují více jódu. Užívání jódu by byl nejlepší způsob, jak zvýšit hladinu jódu nejefektivnější možným způsobem pro dospělé a děti, jejichž štítná žláza je již ohrožena fluoridy.

V USA se již některé města rozhodla ukončit přidávání fluoridu do pitné vody, neboť to byl nesmyslný nápad přidávat toxický fluorid do vody. Existuje mnoho důvodů, proč přestat přidávat fluorid do pitné vody. Zpomaluje vývoj dětského mozku a tímto způsobem snižuje IQ, základní měřítko inteligence. Fluor se hromadí v kostech a štítné žláze, kde působí jako jed a tím potenciálně způsobuje rakovinu kostí, sníženou funkci štítné žlázy (hypotyreóza) a rakovinu štítné žlázy. Zpráva vydaná na konci loňského roku Centra pro kontrolu a prevenci nemocí spojuje fluorid s nárůstem dentální fluorózy u dětí (žluté nebo bílé skvrny na zubech, které nelze odstranit). Asi 40 procent dětí ve věku od 12 do 15 mělo zubní fluorózu podle výzkumu 1999-2004. Zuby s fluorózou jsou obvykle křehké a začnou praskat v dospělosti.

Nadměrný příjem fluoridů může vést ke zvýšení kostních zlomeniny u dospělých, oslabení kostí a bolestem kloubů. Fluorid způsobuje křehkost kostí. Tento jed na krysy je chemickým odpadem. Farmaceutické společnosti to samozřejmě vidí jinak. Fluorid je jednou z hlavních složek v antidepresivech, jako je Prozac a Zoloft. Oba jsou nebezpečné s mnoha vedlejšími účinky.

Fluoridový podvod

Christopher Bryson je široce uznávaný autor knihy Fluoridový podvod, uvádí mnoho recenzovaných studií, které prokazují, že fluorid sodný je smrtící neurotoxin, který napadá centrální nervový systém a vede k mnoha vážným zdravotním problémům.

Fluorid byl používán nacisty ke sterilizaci vězňů a poslušnosti. Fluorid je klíčovou složkou některých antidepresiv (Prozac), nervového plynu sarin a mnoha dalších léků.

Farmakolog a toxikolog Dr. Phyllis Mullenix v roce 1995 zjistil, že krysy, kterým byl fluorid přidán do potravy projevovaly abnormální chování. V roce 2008 vyšla zpráva (Scientific American report), uvádí že „Vědecké postoje k fluoridaci se musí změnit, neboť jako nový důkaz vychází najevo odkaz na poruchy, které tento jed způsobuje, negativně ovlivňuje zuby, kosti, mozek, štítnou žlázu, stejně jako snižování IQ. Fluorid může měnit funkci žláz, a to zejména štítnou žlázu.“ „Stručně řečeno, důkazy naznačují, že fluorid ovlivňují běžné endokrinní funkce nebo reakce. Fluorid narušuje činnost žláz, „uvedla americká Národní akademie věd v roce 2006.

Fluorid a rakovina

V roce 2005 studie na Harvardské dentální škole zjistila, že fluorid v pitné vodě se přímo podílí na rakovině kostí u mladých chlapců. Nový americký výzkum naznačuje, že chlapci vystavené fluoridu ve věku mezi 5- 10 lety budou trpět zvýšenou míru výskytu osteosarkomu – rakovinou kostí ve věku mezi 10 a 19.

Souvislost s rakovinou kostí byla také objevena jinými vědci, ale diskuse následovala poté, co vyšlo najevo, že profesor Chester Douglass, který se snažil popírat tyto souvislost ve své závěrečné zprávě, byl ve skutečnosti spojen s firmou Colgate, která vyrábí zubní pasty s fluoridem.

Onemocnění ledvin a diabetes

Čínská studie zjistila, že fluorid v pitné vodě poškozuje játra a ledviny dětí. Jedinci s chronickým onemocněním ledvin by měli být vyrozuměni o potenciálním riziku fluoridu. Diabetici nikdy nebyli upozorněni na skutečnost, že fluorid může zhoršit hladinu cukru v krvi, a nakonec může urychlovat selhání ledvin a tím dialýzu.

Zprávy ukazují, že příjem většího množství fluoridu způsobuje nadměrnou žízeň.

Závěr z dostupných studií je ten, že fluorid zvyšuje hladiny glukózy v krvi u některých jedinců a zhoršuje průběh některých typů diabetu. Kromě toho diabetici pijí více, a v důsledku toho mají mít vyšší než normální příjem fluoridů v pitné vodě.

Stávající údaje (1993) ukazují, že některé skupiny populace mohou být neobvykle citlivé na toxické účinky fluoridu a jeho sloučenin. K těm ohroženým patří starší osoby, osoby s nedostatkem vápníku, hořčíku, a / nebo vitamínu C, osoby s nemocemi srdce, cév a ledvin. Vzhledem k tomu, fluorid je vylučován ledvinami, mohou mít lidé s renální insuficiencí a cukrovkou zhoršené vylučování fluoridu.

Fluorid musí být odstraněn z vody používané pro dialýzu, ale lidé s ledvinovými kameny, po transplantaci ledvin nebo jinými problémy přijímají fluorid v pitné vodě, potravinách, lécích a z jiných zdrojů, aniž by někdo sledoval jejich celkový příjem fluoridů.

Věřme, že ekonomické problémy a snahy po úsporách povedou k vymýcení nemyslných opatření jako přidávání toxických látek do pitné vody a zubních past.

David Frej a Natural News

Veganská strava je extrém (až na jednu výjimku) a proč jíst živočišné potraviny

Běžná západní strava vč. typických jídel konzumovaných u nás patří mezi nejhorší věci, které můžete udělat svému tělu, o čemž svědčí nárůst metabolických onemocnění v této zemi včetně cukrovky, obezity, autoimunitních nemocí.

Vysoké riziko myokarditidy po COVID-19 očkování mRNA vakcínami u  mužů do 30 let

Otázka renomovaných odborníků ve studii publikované v lednu 2022 zněla: Jaké je riziko myokarditidy po mRNA vakcinaci proti COVID-19?

Cukr přidaný i ovocný – riziko pro zdraví

Spotřeba cukru v České republice je 38 kg na osobu a rok, v USA je to dvojnásobek, až 70 kg. Tam na trhu existuje přes 600 tis. výrobků, v 80% z nich se nachází cukr! Je prokázáno, že cukr vyvolává závislost až 8x vyšší než drogy jako kokain.

Chronický zánět a nemoci

Zánět je typická fyziologická reakce na infekce a poranění, kdy imunita zabíjí mikrobi, obnovuje zdravou tkáň a nastoluje homeostázu. Akutní zánětlivá reakce je časově ohraničená a vede k uzdravení. Imunoregulační cytokiny jako IL-10 a TGF-beta zastavují zánětlivou kaskádu a aktivují regulační buňky.

Nové studie: Infekčnost očkovaných a zánět srdce a cév po očkování mladých lidí

Nové studie ukazují, že virová nálož očkovaných je stejná jako neočkovaných, jiné dvě studie ukazují na riziko infaktu a zánětu srdce po očkování mladých lidí.

Vitamin D významně snižuje úmrtnost a zánětlivou reakci u pacientů s COVID-19.

Nová studie ukazuje, že vitamin D hypoteticky snižuje riziko úmrtí na COVID-19 téměř k nule!! Podle autorů analýzy by se k dosažení žádoucí hladiny vitaminu D3 a užívání dostatečně vysokých ...

SARS-CoV-2 spike protein (COVID-19 i ve vakcínách) blokuje opravu poškozené DNA v buňkách

V nové studii, která ale neproběhla na živém organismu, ale in vitro, na buněčných kulturách, se ukazuje, že SARS-CoV-2 spike protein (základ vakcín proti COVID-19) výrazně blokuje obnovu poškozené DNA, nutnou pro získanou imunitu.

Doplňky stravy pro imunitu

Pestrá strava je základem, jak získat různé mikronutrienty, ale byliny jsou dalším nástrojem pro naši imunitu. Nejsou nutné, pokud žijeme relativně zdravě, ale výrazně nám pomáhají. Podle současných doporučení je základem nutričně bohatá strava, ale v případě větší fyzické zátěže, stresu, epidemie a prevence patří doplňky a byliny k praktickým prostředkům, jak podpořit imunitu.
Pšenice a škodlivý účinek na zdraví

Pšenice a škodlivý účinek na zdraví

Obilniny jsou semena z trávy Poaceae. Kromě toho existují pseudoobilniny, jako pohanka, quinoa, amarant a chia. Některé studie se snaží vzbudit dojem, že obilovny jsou nezbytnou součástí vyvážené stravy.
Lockdown jako hloupé opatření

Lockdown jako hloupé opatření

Lockdown je panické opatření, a historie ukáže, že lockdown je fatálním selháním a omylem v opatřeních proti Covidu i jiným virovým pandemiím. Důsledky lockdownu jsou závažnější než samotný COVID-19. Prof. Woolhouse.

Prodělání nemoci poskytuje lepší imunitu než očkování

O tom, že kolektivní imunita a prodělání nemoci poskytuje větší ochranu než očkování, a riziku očkování mladých lidí a dětí.
Omega-6 mastné kyseliny v potravinách a zánět

Omega-6 mastné kyseliny v potravinách a zánět

Klinické studie a vědecký výzkum prokazuje, že pro zdraví je zásadní vyvážený poměr mezi omega-6 a omega-3 tuky. Jak zmiňuji v mnoha článcích a knihách, výrazný nepoměr mezi omega-3 a omega-6 podporuje zánět.