Většině lidí je známo, že snížit tělesnou hmotnost je snadné, ale její udržení je umění. To vás však nesmí odradit, protože i to je možné.

Většina „úspěšných shazovačů“ má společných několik zdravotních návyků. Jedí zdravě tučnou stravu bohatou na zdravé tuky, sacharidy s nízkým glykemickým indexem, každý den snídají, sami se často váží nebo si vedou o stravování záznamy (dokonce až dvacet let poté, co se jim podařilo zhubnout) a denně zhruba hodinu cvičí.

V jedné americké  studii se sledovalo v registru zhruba 3 tisíce úspěšných jedinců, kteří průměrně shodili 66 liber a udrželi si hmotnost dalších 5,5 roku.
Většina odborníků považuje snížení pouhých 10% tělesné hmotnosti a udržení si nové hmotnosti po dobu jednoho roku za úspěch. Použijeme-li toto měřítko, bylo úspěšných zhruba dvacet procent těch, co se o to pokusili.

Tři čtvrtiny registrovaných členů se samostatně vážilo jednou týdně. „Svou hmotnost používají jako systém včasné výstrahy, která je upozorňuje, že ,přibývám na váze a něco bych s tím měl dělat.‘ Některým vyhovuje vést si záznamy o stravě. „Když se soustředíte na to co jíte, můžete svůj příjem potravy upravit.“

Ti, kdo jsou ve své snaze úspěšní, jedí více přes den a nikdy nevynechávají snídani. Méně než 1% konzumuje pro udržení hmotnosti potravu s nízkým obsahem cukrů, většina se orientuje na potravu s  obsahem zdravých tuků a sacharidů, která úbytek hmotnosti udržuje bez ohledu na typ diety, která jim pomohla při snižování původní hmotnosti.

Osoby sledované ve studii se snažily o to, aby denně aspoň hodinu věnovaly fyzické aktivitě, čímž spálily zhruba 2700 kalorií týdně. To obnáší zhruba 12 tisíc schodů nebo denní chůze pět až šest mil.

Mnoho lidí, kteří si úspěšně udržují svou tělesnou hmotnost, se o totéž již snažila – a neuspěla – několikrát předtím. Než dospěli ke správnému způsobu, vyzkoušeli všechny nesprávné.Tito lidé si svou tělesnou hmotnost udržují velkým objemem fyzické aktivity – mnohem větším, než praktikuje většina lidí. Příliš málo pohybu nepomáhá, může působit příznivě proti kardiovaskulárním onemocněním, není však dostatečný, aby se jejich pomocí udržela tělesná hmotnost.

Veganská strava je extrém (až na jednu výjimku) a proč jíst živočišné potraviny

Běžná západní strava vč. typických jídel konzumovaných u nás patří mezi nejhorší věci, které můžete udělat svému tělu, o čemž svědčí nárůst metabolických onemocnění v této zemi včetně cukrovky, obezity, autoimunitních nemocí.

Vysoké riziko myokarditidy po COVID-19 očkování mRNA vakcínami u  mužů do 30 let

Otázka renomovaných odborníků ve studii publikované v lednu 2022 zněla: Jaké je riziko myokarditidy po mRNA vakcinaci proti COVID-19?

Cukr přidaný i ovocný – riziko pro zdraví

Spotřeba cukru v České republice je 38 kg na osobu a rok, v USA je to dvojnásobek, až 70 kg. Tam na trhu existuje přes 600 tis. výrobků, v 80% z nich se nachází cukr! Je prokázáno, že cukr vyvolává závislost až 8x vyšší než drogy jako kokain.

Chronický zánět a nemoci

Zánět je typická fyziologická reakce na infekce a poranění, kdy imunita zabíjí mikrobi, obnovuje zdravou tkáň a nastoluje homeostázu. Akutní zánětlivá reakce je časově ohraničená a vede k uzdravení. Imunoregulační cytokiny jako IL-10 a TGF-beta zastavují zánětlivou kaskádu a aktivují regulační buňky.

Nové studie: Infekčnost očkovaných a zánět srdce a cév po očkování mladých lidí

Nové studie ukazují, že virová nálož očkovaných je stejná jako neočkovaných, jiné dvě studie ukazují na riziko infaktu a zánětu srdce po očkování mladých lidí.

Vitamin D významně snižuje úmrtnost a zánětlivou reakci u pacientů s COVID-19.

Nová studie ukazuje, že vitamin D hypoteticky snižuje riziko úmrtí na COVID-19 téměř k nule!! Podle autorů analýzy by se k dosažení žádoucí hladiny vitaminu D3 a užívání dostatečně vysokých ...

SARS-CoV-2 spike protein (COVID-19 i ve vakcínách) blokuje opravu poškozené DNA v buňkách

V nové studii, která ale neproběhla na živém organismu, ale in vitro, na buněčných kulturách, se ukazuje, že SARS-CoV-2 spike protein (základ vakcín proti COVID-19) výrazně blokuje obnovu poškozené DNA, nutnou pro získanou imunitu.

Doplňky stravy pro imunitu

Pestrá strava je základem, jak získat různé mikronutrienty, ale byliny jsou dalším nástrojem pro naši imunitu. Nejsou nutné, pokud žijeme relativně zdravě, ale výrazně nám pomáhají. Podle současných doporučení je základem nutričně bohatá strava, ale v případě větší fyzické zátěže, stresu, epidemie a prevence patří doplňky a byliny k praktickým prostředkům, jak podpořit imunitu.
Pšenice a škodlivý účinek na zdraví

Pšenice a škodlivý účinek na zdraví

Obilniny jsou semena z trávy Poaceae. Kromě toho existují pseudoobilniny, jako pohanka, quinoa, amarant a chia. Některé studie se snaží vzbudit dojem, že obilovny jsou nezbytnou součástí vyvážené stravy.
Lockdown jako hloupé opatření

Lockdown jako hloupé opatření

Lockdown je panické opatření, a historie ukáže, že lockdown je fatálním selháním a omylem v opatřeních proti Covidu i jiným virovým pandemiím. Důsledky lockdownu jsou závažnější než samotný COVID-19. Prof. Woolhouse.

Prodělání nemoci poskytuje lepší imunitu než očkování

O tom, že kolektivní imunita a prodělání nemoci poskytuje větší ochranu než očkování, a riziku očkování mladých lidí a dětí.
Omega-6 mastné kyseliny v potravinách a zánět

Omega-6 mastné kyseliny v potravinách a zánět

Klinické studie a vědecký výzkum prokazuje, že pro zdraví je zásadní vyvážený poměr mezi omega-6 a omega-3 tuky. Jak zmiňuji v mnoha článcích a knihách, výrazný nepoměr mezi omega-3 a omega-6 podporuje zánět.