V letním období zejména s návštěvou koupališť a bazénů se často objevují kvasinková onemocnění.

Z hlediska léčby je v první řadě nutné odstranit z organismu toxiny které vznikají při poruše metabolismu a trávení, a následně posílit imunitní systém. K tvorbě toxinů a kvasinek kromě špatné hygieny vedou nesprávné životní návyky.

Strava proti kvasinkám

1. V rámci detoxikace dodržujte denní režim a pravidelnou stravu, proti kvasinkám.

Strava
Jezte oběd mezi 12-13 hodinou, zatímco večeře by měla být do 19 hod, celkově s vyloučením těžkých potravin (sladkosti, jogurt, sýry, červené maso, vejce, smažená jídla). Potraviny, které u mykóz pomáhají, patří petržel, bazalka, čerstvě nastrouhaný zázvor. Omezit polotovary a ohřívání jídel.

Koření
Zároveň posílíme trávení, neboť nedostatečně strávené jídlo je příčino tvorby toxinů a kvasinek. Kvasinky odstraňují směs koření zvaná Trikatu, dále kurkuma, kardamom, černý pepř, hřebíček, zázvor a kamenná sůl (mořská sůl není vhodná).

Nápoje
Na ranní pročištění vypijte ráno teplou převařenou vodu se lžičkou bio jablečného octa nebo limetkové šťávy nebo 2 lžícemi aloe vera dochucené případně trochou medu.
Trávení a vyloučení toxinů podpoříme pitím teplejší vody během dne, po 1 – 2 hodinách v množství 1-2 dl. Rozhodně se vyhněte pití čehokoliv studeného (s ledem, z lednice). Lze pít zázvorový čaj s kurkumou, který kvasinky likviduje (1/4 lžičky mletého zázvoru a ½ lžičkou kurkumy zalijte vroucí vodou a pijte 2xdenně).

Bylinky proti kvasinkám (mykózám)

Bylinami také podpoříme imunitní systém. Vhodné jsou Indický ženšen Ašvaganda, antioxidant Grapin, také jalovec obecný (sušené plody), Tulsi kapsle nebo čaj ze svaté bazalky Ocimum sanctum ve směsi se zázvorem 1xdenně. S přímým působením na kvasinky je na trhu účinné Kubra s protikvasinkovou a protizánětlivou kurkumou přírodní antibiotikum Kalmegh (které působí cíleně na kvasinky), stejně tak starodávná směs Triphala, 3 kapsle večer před spaním zapít teplou vodou. Proti kvasinkám působí též kaprylová kyselina.

Lokálně u žen, v případě vaginálních kvasinek, lze provádět výplachy vaginy bylinným odvarem z lékořice nebo prášku Triphala (1 lžíci povařte pět minut v 500 ml vody, přeceďte a omývejte nebo vyplachujte např. injekční stříkačkou pochvu.

Kvasinky na nohou odstraníme koupelí v octu.

MUDr. Frej

Veganská strava je extrém (až na jednu výjimku) a proč jíst živočišné potraviny

Běžná západní strava vč. typických jídel konzumovaných u nás patří mezi nejhorší věci, které můžete udělat svému tělu, o čemž svědčí nárůst metabolických onemocnění v této zemi včetně cukrovky, obezity, autoimunitních nemocí.

Vysoké riziko myokarditidy po COVID-19 očkování mRNA vakcínami u  mužů do 30 let

Otázka renomovaných odborníků ve studii publikované v lednu 2022 zněla: Jaké je riziko myokarditidy po mRNA vakcinaci proti COVID-19?

Cukr přidaný i ovocný – riziko pro zdraví

Spotřeba cukru v České republice je 38 kg na osobu a rok, v USA je to dvojnásobek, až 70 kg. Tam na trhu existuje přes 600 tis. výrobků, v 80% z nich se nachází cukr! Je prokázáno, že cukr vyvolává závislost až 8x vyšší než drogy jako kokain.

Chronický zánět a nemoci

Zánět je typická fyziologická reakce na infekce a poranění, kdy imunita zabíjí mikrobi, obnovuje zdravou tkáň a nastoluje homeostázu. Akutní zánětlivá reakce je časově ohraničená a vede k uzdravení. Imunoregulační cytokiny jako IL-10 a TGF-beta zastavují zánětlivou kaskádu a aktivují regulační buňky.

Nové studie: Infekčnost očkovaných a zánět srdce a cév po očkování mladých lidí

Nové studie ukazují, že virová nálož očkovaných je stejná jako neočkovaných, jiné dvě studie ukazují na riziko infaktu a zánětu srdce po očkování mladých lidí.

Vitamin D významně snižuje úmrtnost a zánětlivou reakci u pacientů s COVID-19.

Nová studie ukazuje, že vitamin D hypoteticky snižuje riziko úmrtí na COVID-19 téměř k nule!! Podle autorů analýzy by se k dosažení žádoucí hladiny vitaminu D3 a užívání dostatečně vysokých ...

SARS-CoV-2 spike protein (COVID-19 i ve vakcínách) blokuje opravu poškozené DNA v buňkách

V nové studii, která ale neproběhla na živém organismu, ale in vitro, na buněčných kulturách, se ukazuje, že SARS-CoV-2 spike protein (základ vakcín proti COVID-19) výrazně blokuje obnovu poškozené DNA, nutnou pro získanou imunitu.

Doplňky stravy pro imunitu

Pestrá strava je základem, jak získat různé mikronutrienty, ale byliny jsou dalším nástrojem pro naši imunitu. Nejsou nutné, pokud žijeme relativně zdravě, ale výrazně nám pomáhají. Podle současných doporučení je základem nutričně bohatá strava, ale v případě větší fyzické zátěže, stresu, epidemie a prevence patří doplňky a byliny k praktickým prostředkům, jak podpořit imunitu.
Pšenice a škodlivý účinek na zdraví

Pšenice a škodlivý účinek na zdraví

Obilniny jsou semena z trávy Poaceae. Kromě toho existují pseudoobilniny, jako pohanka, quinoa, amarant a chia. Některé studie se snaží vzbudit dojem, že obilovny jsou nezbytnou součástí vyvážené stravy.
Lockdown jako hloupé opatření

Lockdown jako hloupé opatření

Lockdown je panické opatření, a historie ukáže, že lockdown je fatálním selháním a omylem v opatřeních proti Covidu i jiným virovým pandemiím. Důsledky lockdownu jsou závažnější než samotný COVID-19. Prof. Woolhouse.

Prodělání nemoci poskytuje lepší imunitu než očkování

O tom, že kolektivní imunita a prodělání nemoci poskytuje větší ochranu než očkování, a riziku očkování mladých lidí a dětí.
Omega-6 mastné kyseliny v potravinách a zánět

Omega-6 mastné kyseliny v potravinách a zánět

Klinické studie a vědecký výzkum prokazuje, že pro zdraví je zásadní vyvážený poměr mezi omega-6 a omega-3 tuky. Jak zmiňuji v mnoha článcích a knihách, výrazný nepoměr mezi omega-3 a omega-6 podporuje zánět.