V případě, že nemáte dost času sledovat různé informace, vám přináším přehled rozhovorů, které nevysílají média jako Česká televize.

Následující rozhovory jsou jen přehledem zajímavých článků  a rozhovorů na internetu. Nejsem imunolog, proto dávám prostor pro názory, ať každý si může udělat svůj názor…

Zajímavý rozhovor s prof. mikrobiologie Bhakdim a prof.Mansmannem, kteří odmítají plošné těstování v Německu jako plýtvání a jak podle rozhovoru oznámili v USA, jen 1% pozitivně testovaných a zdravých lidí je infekčních. Testovat se dle nich mají jen opravdu nemocí a rizikoví lidé (1-2% v populaci). Podle prof. Bhakdiho není o mnoho nebezpečnější než virus chřipky a epidemie je tím podle něho u konce. Testování je nástroj hromadného strachu, přičemž pozitivní test podle nich nic nevypovídá o riziku, pokud má člověk jen příznaky nachlazení.  Mnoho příznaků mají i jiné viry jako EBV virus (infekční mononukleóza), a poškození plic se týká i jiných viróz (v Německu je ročně 600 000 pneumonií). Prof. Mansmann je zastáncem roušek, prof. Bhakdi to považuje za týrání zejména dětí.

Dále dost mizerný rozhovor s jakýmsi docentem, který se vyjadřuje o slušnosti a rozhovor je následně plný urážek. Nicméně tam je jedna zajímavá myšlenka.

(Otázka: První dávky vakcíny společnosti Astra Zeneca by mohly do Česka doputovat v prosinci. Vláda se rozhodla koupit 3 miliony dávek, aby si ponechala prostor i na nákup vakcín od jiných výrobců a nebyla závislá jen na jednom dodavateli. Je to dobrý postup? „Jsem velmi skeptický k tomu, že vakcína sehraje pozitivní roli. Může dokonce působit proti zklidnění viru. Jak už jsem řekl, mnohem více bych sázel na větší prozkoumání interakce mezi chováním viru a našeho imunitního systému. O tom víme velmi málo. Škoda že ti, kteří jsou odborně vybaveni k tomu, aby k tomu řekli více, se převážně vydali jen cestou hledání vakcíny. Uvidíme, jak to bude dál.) Viz zde

Zde v časopise JAMA (v angličtině) se uvádí, že zvýšená aktivita a počet paměťových pomocných T buněk (CD4+) , které jsou součástí získané imunity u osob, které se setkali s infekcí ještě před pandemií nebo u těch, co netrpí projevy infekce, ukazuje, že se imunita aktivuje i na základě setkání s jinými endemickými beta-koronaviry, zodpovědnými za běžná nachlazení.

V tomto rozhovoru velmi důležitá poznámka: Zadlužování ovšem mostem do budoucnosti skutečně je – totiž mostem, jehož prostřednictvím okrádáme ty, kdo v budoucnosti budou muset žít. Nejedná se o nic jiného než o velké přerozdělování – nebo spíše velkou loupež napříč časem. Jestliže po staletí platilo, že jsme povinni předat hospodářství další generaci v lepším stavu, než jsme je obdrželi, teď zcela nepokrytě projídáme a propíjíme grunty našich vnoučat. Jde to snadno. Bránit se totiž nemohou.

Rozhovor v časopise Reflex je podložen mnoha odbornými argumenty.

10/2020

Veganská strava je extrém a proč jíst živočišné potraviny

Běžná západní strava vč. typických jídel konzumovaných u nás patří mezi nejhorší věci, které můžete udělat svému tělu, o čemž svědčí nárůst metabolických onemocnění v této zemi včetně cukrovky, obezity, autoimunitních nemocí.

Vysoké riziko myokarditidy po COVID-19 očkování mRNA vakcínami u  mužů do 30 let

Otázka renomovaných odborníků ve studii publikované v lednu 2022 zněla: Jaké je riziko myokarditidy po mRNA vakcinaci proti COVID-19?

Cukr přidaný i ovocný – riziko pro zdraví

Spotřeba cukru v České republice je 38 kg na osobu a rok, v USA je to dvojnásobek, až 70 kg. Tam na trhu existuje přes 600 tis. výrobků, v 80% z nich se nachází cukr! Je prokázáno, že cukr vyvolává závislost až 8x vyšší než drogy jako kokain.

Chronický zánět a nemoci

Zánět je typická fyziologická reakce na infekce a poranění, kdy imunita zabíjí mikrobi, obnovuje zdravou tkáň a nastoluje homeostázu. Akutní zánětlivá reakce je časově ohraničená a vede k uzdravení. Imunoregulační cytokiny jako IL-10 a TGF-beta zastavují zánětlivou kaskádu a aktivují regulační buňky.

Nové studie: Infekčnost očkovaných a zánět srdce a cév po očkování mladých lidí

Nové studie ukazují, že virová nálož očkovaných je stejná jako neočkovaných, jiné dvě studie ukazují na riziko infaktu a zánětu srdce po očkování mladých lidí.

Vitamin D významně snižuje úmrtnost a zánětlivou reakci u pacientů s COVID-19.

Nová studie ukazuje, že vitamin D hypoteticky snižuje riziko úmrtí na COVID-19 téměř k nule!! Podle autorů analýzy by se k dosažení žádoucí hladiny vitaminu D3 a užívání dostatečně vysokých ...

SARS-CoV-2 spike protein (COVID-19 i ve vakcínách) blokuje opravu poškozené DNA v buňkách

V nové studii, která ale neproběhla na živém organismu, ale in vitro, na buněčných kulturách, se ukazuje, že SARS-CoV-2 spike protein (základ vakcín proti COVID-19) výrazně blokuje obnovu poškozené DNA, nutnou pro získanou imunitu.

Doplňky stravy pro imunitu

Pestrá strava je základem, jak získat různé mikronutrienty, ale byliny jsou dalším nástrojem pro naši imunitu. Nejsou nutné, pokud žijeme relativně zdravě, ale výrazně nám pomáhají. Podle současných doporučení je základem nutričně bohatá strava, ale v případě větší fyzické zátěže, stresu, epidemie a prevence patří doplňky a byliny k praktickým prostředkům, jak podpořit imunitu.
Pšenice a škodlivý účinek na zdraví

Pšenice a škodlivý účinek na zdraví

Obilniny jsou semena z trávy Poaceae. Kromě toho existují pseudoobilniny, jako pohanka, quinoa, amarant a chia. Některé studie se snaží vzbudit dojem, že obilovny jsou nezbytnou součástí vyvážené stravy.
Lockdown jako hloupé opatření

Lockdown jako hloupé opatření

Lockdown je panické opatření, a historie ukáže, že lockdown je fatálním selháním a omylem v opatřeních proti Covidu i jiným virovým pandemiím. Důsledky lockdownu jsou závažnější než samotný COVID-19. Prof. Woolhouse.

Prodělání nemoci poskytuje lepší imunitu než očkování

O tom, že kolektivní imunita a prodělání nemoci poskytuje větší ochranu než očkování, a riziku očkování mladých lidí a dětí.
Omega-6 mastné kyseliny v potravinách a zánět

Omega-6 mastné kyseliny v potravinách a zánět

Klinické studie a vědecký výzkum prokazuje, že pro zdraví je zásadní vyvážený poměr mezi omega-6 a omega-3 tuky. Jak zmiňuji v mnoha článcích a knihách, výrazný nepoměr mezi omega-3 a omega-6 podporuje zánět.