V případě, že nemáte dost času sledovat různé informace, vám přináším přehled rozhovorů, které nevysílají média jako Česká televize.

Následující rozhovory jsou jen přehledem zajímavých článků  a rozhovorů na internetu. Nejsem imunolog, proto dávám prostor pro názory, ať každý si může udělat svůj názor…

Zajímavý rozhovor s prof. mikrobiologie Bhakdim a prof.Mansmannem, kteří odmítají plošné těstování v Německu jako plýtvání a jak podle rozhovoru oznámili v USA, jen 1% pozitivně testovaných a zdravých lidí je infekčních. Testovat se dle nich mají jen opravdu nemocí a rizikoví lidé (1-2% v populaci). Podle prof. Bhakdiho není o mnoho nebezpečnější než virus chřipky a epidemie je tím podle něho u konce. Testování je nástroj hromadného strachu, přičemž pozitivní test podle nich nic nevypovídá o riziku, pokud má člověk jen příznaky nachlazení.  Mnoho příznaků mají i jiné viry jako EBV virus (infekční mononukleóza), a poškození plic se týká i jiných viróz (v Německu je ročně 600 000 pneumonií). Prof. Mansmann je zastáncem roušek, prof. Bhakdi to považuje za týrání zejména dětí.

Dále dost mizerný rozhovor s jakýmsi docentem, který se vyjadřuje o slušnosti a rozhovor je následně plný urážek. Nicméně tam je jedna zajímavá myšlenka.

(Otázka: První dávky vakcíny společnosti Astra Zeneca by mohly do Česka doputovat v prosinci. Vláda se rozhodla koupit 3 miliony dávek, aby si ponechala prostor i na nákup vakcín od jiných výrobců a nebyla závislá jen na jednom dodavateli. Je to dobrý postup? „Jsem velmi skeptický k tomu, že vakcína sehraje pozitivní roli. Může dokonce působit proti zklidnění viru. Jak už jsem řekl, mnohem více bych sázel na větší prozkoumání interakce mezi chováním viru a našeho imunitního systému. O tom víme velmi málo. Škoda že ti, kteří jsou odborně vybaveni k tomu, aby k tomu řekli více, se převážně vydali jen cestou hledání vakcíny. Uvidíme, jak to bude dál.) Viz zde

Zde v časopise JAMA (v angličtině) se uvádí, že zvýšená aktivita a počet paměťových pomocných T buněk (CD4+) , které jsou součástí získané imunity u osob, které se setkali s infekcí ještě před pandemií nebo u těch, co netrpí projevy infekce, ukazuje, že se imunita aktivuje i na základě setkání s jinými endemickými beta-koronaviry, zodpovědnými za běžná nachlazení.

V tomto rozhovoru velmi důležitá poznámka: Zadlužování ovšem mostem do budoucnosti skutečně je – totiž mostem, jehož prostřednictvím okrádáme ty, kdo v budoucnosti budou muset žít. Nejedná se o nic jiného než o velké přerozdělování – nebo spíše velkou loupež napříč časem. Jestliže po staletí platilo, že jsme povinni předat hospodářství další generaci v lepším stavu, než jsme je obdrželi, teď zcela nepokrytě projídáme a propíjíme grunty našich vnoučat. Jde to snadno. Bránit se totiž nemohou.

Rozhovor v časopise Reflex je podložen mnoha odbornými argumenty.

10/2020

Co pít v horku? Vhodné nápoje pro horké letní dny

Co pít v horku? Vhodné nápoje pro horké letní dny

V letních měsících, zvláště při vysokých teplotách, je důležité dbát nejen na hydrataci, ale také na teplotu nápojů, které pijete.

Vyšší cholesterol je spojen s dlouhověkostí

V analýzách nižší cholesterol, nikoli vyšší, zvyšoval riziko předčasného úmrtí. Kornatění tepen a nemoci srdce bývají významnější u starších lidí a jejich riziko by mělo být tedy vyšší než u ...

Jíst více tuků a bílkovin, méně cukrů

Změny ve stravování na základě doporučení jíst méně tuku a více sacharidů způsobuje metabolické poruchy v populaci. Potravinářskému průmyslu přinesly velké zisky nezdravé sacharidy (těstoviny, ...

Jak zdravá jsou vaše střeva?

Nejen o svátcích, ale i během roku často sníme více cukru, pijeme více alkoholu, méně spíme a často i vynecháme cvičení. Tyto návyky ovlivňují střevní sliznici a podporují přerůstání nezdravých ...

Mražené potraviny v zimě podporují zdraví

V zimě hrozí konzumace přemrzlého ovoce. Mráz poškozuje mnoho druhů ovoce a zeleniny, kdy se ztrácí vitaminy, minerály, konzistence a chuť (např citrusy hořknou). Rychleji se kazí. Při pokojové ...
Toxický glyfosát má být podle EU bezpečný

Toxický glyfosát má být podle EU bezpečný

Podle uniklého návrhu dokumentu Evropské komise spěchá EU s povolením glyfosátu (nejznámější je přípravek Roundup), aniž chce vyčkat na závěry analýz odborných studií.
Zrušme letní čas

Zrušme letní čas

Celkově trvá organismu na jaře až 5 dnů, než se vyrovná s letním časem. Časový posun se projevuje příznaky: únava, vyčerpání, pocit nevolnosti, ospalost přes den, buzení v noci, špatná paměť a koncentrace.
Ryby – problém s kvalitou

Ryby – problém s kvalitou

Ryby jsou kvalitní potravinou dodávající bílkoviny a zdravé tuky. Ryby jsou nízkokalorické, hlavními složkami je voda (50-80%) , plnohodnotné bílkoviny (12-20%) se všemi aminokyselinami a ...
Alkohol a jeho vliv na naše střeva.

Alkohol a jeho vliv na naše střeva.

Konec roku je obdobím, kdy rádi slavíme, jíme více, pijeme více a méně spíme. Jsem zastáncem pití mírného množství alkoholu, jak dokazují studie i dlouhověcí lidé. Oslavy a rodinná setkání ale často způsobují, že pijeme více alkoholu než obvykle a nadměrný příjem alkoholu může narušit rovnováhu v mikrobiomu.
Nová analýza ve vědeckém časopise: Nežádoucí účinky mRNA vakcín a spike protein

Nová analýza ve vědeckém časopise: Nežádoucí účinky mRNA vakcín a spike protein

V mRNA vakcínách (Moderna, Pfizer) se nachází mRNA kódující protein S, která je dopravována prostřednictvím lipidových nanočástic do lidských buněk, které produkují virový protein, nebo příbuzné ...

Veganská strava je extrém (až na jednu výjimku) a proč jíst živočišné potraviny

Běžná západní strava vč. typických jídel konzumovaných u nás patří mezi nejhorší věci, které můžete udělat svému tělu, o čemž svědčí nárůst metabolických onemocnění v této zemi včetně cukrovky, obezity, autoimunitních nemocí.

Vysoké riziko myokarditidy po COVID-19 očkování mRNA vakcínami u  mužů do 30 let

Otázka renomovaných odborníků ve studii publikované v lednu 2022 zněla: Jaké je riziko myokarditidy po mRNA vakcinaci proti COVID-19?