Německá a první studie svého druhu zahrnující 25,000 dětí ukazuje, že školáci trpí nejen fyzicky ale i psychicky při nošení roušek, a jejich nošení má negativní efekt na chování, soustředěnost a zájem o učení. Tyto projevy se běžně neuvádí v médiích, které pouze straší aniž by informovaly. Z celkového počtu dětí 25930 se po nahlášení rodiči do databáze projevily zdravotní potíže u nejméně 17854 dětí. Tyto zdravotní obtíže se objevují u 68% školáků, které byly nuceny nosit roušku v průměru 4 a půl hodiny denně.

Registr v provozu od října 2020 kontaktoval lékaře, aby sdělili rodičům a učitelům, aby oznámili zdravotní obtíže u dětí, které jsou nuceny nosit delší dobu roušky. Ke zdravotním obtížím se řadí podrážděnost (60%), bolesti hlavy (53%), poruchy koncentrace (50%), pocit nespokojenosti (49%), odmítání chodit do školy (44%), pocit nemoci (42%) porucha učení (38%) a ospalost (37%). Třetina dětí spal hůře než normálně, u čtvrtiny se objevily nové strachy. Stovky dětí ztratily radost z hraní, ze života a byly nezvykle podrážděné.

Ještě závažnější obtíže se týkaly dušnosti (29.7%), závratím (26.4%) a stovky dětí pociťovaly stav nemoci, slabosti, zrychleného dechu, tísni na hrudi, krátkodobé změny vědomí.

Povinné nošení roušek u dětí poškozuje jejich zdraví, a způsobuje sníženou obranyschopnost.

Podle mnoha vědců roušky poškozují psychicky děti, neboť v nich vzbuzují dojem, že dech způsobuje přenos nemocí a to, že dýcháním mohou nakazit ostatní. Děti jsou ovlivňováni v tom, že mají mít strach z jiných dětí, dospělých a světa kolem sebe.

Nošení roušek u dětí může být lékařským experimentem a žádná studie není provedena s tím, jaký výsledek má dlouhodobé nošení roušek jako certifikovaná lékařská pomůcka na zdravotní stav.

Zdroj: Silke Schwarz, Ekkehart Jenetzky, Hanno Krafft et al. Corona children studies „Co-Ki“: First results of a Germany-wide registry on mouth and nose covering (mask) in children, 05 January 2021, PREPRINT (Version 2) available at Research Square [https://doi.org/10.21203/rs.3.rs-124394/v2]

Ryby – problém s kvalitou

Ryby – problém s kvalitou

Ryby jsou kvalitní potravinou dodávající bílkoviny a zdravé tuky. Ryby jsou nízkokalorické, hlavními složkami je voda (50-80%) , plnohodnotné bílkoviny (12-20%) se všemi aminokyselinami a ...
Alkohol a jeho vliv na naše střeva.

Alkohol a jeho vliv na naše střeva.

Konec roku je obdobím, kdy rádi slavíme, jíme více, pijeme více a méně spíme. Jsem zastáncem pití mírného množství alkoholu, jak dokazují studie i dlouhověcí lidé. Oslavy a rodinná setkání ale často způsobují, že pijeme více alkoholu než obvykle a nadměrný příjem alkoholu může narušit rovnováhu v mikrobiomu.
Nová analýza ve vědeckém časopise: Nežádoucí účinky mRNA vakcín a spike protein

Nová analýza ve vědeckém časopise: Nežádoucí účinky mRNA vakcín a spike protein

V mRNA vakcínách (Moderna, Pfizer) se nachází mRNA kódující protein S, která je dopravována prostřednictvím lipidových nanočástic do lidských buněk, které produkují virový protein, nebo příbuzné ...

Veganská strava je extrém (až na jednu výjimku) a proč jíst živočišné potraviny

Běžná západní strava vč. typických jídel konzumovaných u nás patří mezi nejhorší věci, které můžete udělat svému tělu, o čemž svědčí nárůst metabolických onemocnění v této zemi včetně cukrovky, obezity, autoimunitních nemocí.

Vysoké riziko myokarditidy po COVID-19 očkování mRNA vakcínami u  mužů do 30 let

Otázka renomovaných odborníků ve studii publikované v lednu 2022 zněla: Jaké je riziko myokarditidy po mRNA vakcinaci proti COVID-19?

Cukr přidaný i ovocný – riziko pro zdraví

Spotřeba cukru v České republice je 38 kg na osobu a rok, v USA je to dvojnásobek, až 70 kg. Tam na trhu existuje přes 600 tis. výrobků, v 80% z nich se nachází cukr! Je prokázáno, že cukr vyvolává závislost až 8x vyšší než drogy jako kokain.

Chronický zánět a nemoci

Zánět je typická fyziologická reakce na infekce a poranění, kdy imunita zabíjí mikrobi, obnovuje zdravou tkáň a nastoluje homeostázu. Akutní zánětlivá reakce je časově ohraničená a vede k uzdravení. Imunoregulační cytokiny jako IL-10 a TGF-beta zastavují zánětlivou kaskádu a aktivují regulační buňky.

Nové studie: Infekčnost očkovaných a zánět srdce a cév po očkování mladých lidí

Nové studie ukazují, že virová nálož očkovaných je stejná jako neočkovaných, jiné dvě studie ukazují na riziko infaktu a zánětu srdce po očkování mladých lidí.

Vitamin D významně snižuje úmrtnost a zánětlivou reakci u pacientů s COVID-19.

Nová studie ukazuje, že vitamin D hypoteticky snižuje riziko úmrtí na COVID-19 téměř k nule!! Podle autorů analýzy by se k dosažení žádoucí hladiny vitaminu D3 a užívání dostatečně vysokých ...

SARS-CoV-2 spike protein (COVID-19 i ve vakcínách) blokuje opravu poškozené DNA v buňkách

V nové studii, která ale neproběhla na živém organismu, ale in vitro, na buněčných kulturách, se ukazuje, že SARS-CoV-2 spike protein (základ vakcín proti COVID-19) výrazně blokuje obnovu poškozené DNA, nutnou pro získanou imunitu.

Doplňky stravy pro imunitu

Pestrá strava je základem, jak získat různé mikronutrienty, ale byliny jsou dalším nástrojem pro naši imunitu. Nejsou nutné, pokud žijeme relativně zdravě, ale výrazně nám pomáhají. Podle současných doporučení je základem nutričně bohatá strava, ale v případě větší fyzické zátěže, stresu, epidemie a prevence patří doplňky a byliny k praktickým prostředkům, jak podpořit imunitu.
Pšenice a škodlivý účinek na zdraví

Pšenice a škodlivý účinek na zdraví

Obilniny jsou semena z trávy Poaceae. Kromě toho existují pseudoobilniny, jako pohanka, quinoa, amarant a chia. Některé studie se snaží vzbudit dojem, že obilovny jsou nezbytnou součástí vyvážené stravy.