Miliony lidí trpí nějakou formou artritidy. Vzhledem k tomu, že artritida se běžně považuje za nevyléčitelnou, lékaři jen předepisují léky na snížení příznaků, zejména bolest. To však neřeší skutečné kořeny tohoto problému, a pouze nemoc potlačují.
Dobrou zprávou je, že bolest a postižení způsobené artritidou lze zmírnit, a dokonce zastavit průběh nemoci prostřednictvím stravy a alternativní terapie.

1. Strava pro klouby a u artrózy

Strava výrazně ovlivňuje artritidu. Ve skutečnosti, pokud budete jíst typickou fast-foodovou nebo českou stravu, je pravděpodobné, že se vaše artritida zhorší. Mezi nejškodlivější faktory pro klouby patří:

– ztužené a trans tuky
– bílá mouka a bílý cukr
– lepek
– chemické přísady
– kvasnice
– mléko a mléčné výrobky
– kofein
– bílé víno a pivo 
– tabák
– kyselina fosforečná (velké množství zejména v limonádách)

Strava bohatá na čerstvé a organické ovoce, zeleniny, ořechy a celozrnné výrobky (z větší části bezlepkové) se doporučují, protože jsou bohatší na živiny potřebné k boji proti destruktivním volným radikálům, podporují kůži a tkáně, regenerují kosti, svaly a šlachy, a podporují pravidelnost stolice. Zkuste zásadité potraviny, jako je zelená listová zelenina, listová zelenina, aloe vera a třešňový džus.

2. Byliny u artrózy a nemocí kloubů

Kromě zásadního přístupu spočívající ve stravě a výživě, mohou byliny hrát významnou roli při snižování zánětu často spojeného s artritidou. K nejvíce doporučovaným bylinám pro léčbu artritidy patří:

Kurkuma
– Yucca
– Vrba
Boswellia
Ginger
Ženšen
– Reishi
– Šišák
Kozlík
– Kopretina řimbaba
– Kopřiva dvoudomá

Vysoce kvalitní přípravky z těchto bylin užívané na denní bázi s správná strava mohou významně zmírnit příznaky artritidy.

3. Masáže

Masáž je jednou z nejdůležitějších terapií pro léčbu artritidy. Lidé s artritidou se často setkávají se špatným prokrvením svalové tkáně, což může způsobit bolesti kloubů.

Masáž pomáhá rozbít svalovou ztuhlost, které mohou způsobit bolest, stejně jako stimulovat krevní oběh v problémových oblastech v těle, který přivádí více kyslíku a další potřebné léčebné živiny do tkání a odstraňuje toxiny.

U artritidy by měl masážní program probíhat 2-3krát týdně v počátečních fázích, a pak jednou týdně po dobu několika měsíců, s udržovací terapií dvakrát měsíčně.

4. Chiropraxe u nemocí kloubů

Chiropraxe se stává populární, a v léčbě artritidy dosti účinná. Některé případy artritidy, zejména osteoartróza, jsou často falešnými diagnózami s příznaky ve skutečnosti způsobené nesprávným postavením nebo subluxací obratlů a kloubů.

Chiropraxe může obnovit plný rozsah pohybu a uvolnit tělo od bolesti. Terapie obnovuje správný pohyb a umístění kloubů. Vyvážený pohyb zabraňuje “opotřebení” a poškození kloubů, vazů a chrupavek.

5. Akupunktura u artrózy

Revmatoidní artritida je autoimunitní onemocnění, který brání bílým krvinkám rozpoznávat kloubního povrchu jako vlastní tkáň. Akupunktura snižuje agresivitu těla proti vlastním tkáním. Udržuje proudění energie meridiány a silnou imunitu, která je hlavním faktorem pro léčbu revmatoidní artritidy.

Ostatní přírodní prostředky pro prevenci a léčbě artritidy jsou bromelin, glukosamin, chondroitin, kolagen, koloidní stříbro, arnika, čistá voda a astaxanthin.

O artróze též zde

Toxický glyfosát má být podle EU bezpečný

Toxický glyfosát má být podle EU bezpečný

Podle uniklého návrhu dokumentu Evropské komise spěchá EU s povolením glyfosátu (nejznámější je přípravek Roundup), aniž chce vyčkat na závěry analýz odborných studií.
Zrušme letní čas

Zrušme letní čas

Celkově trvá organismu na jaře až 5 dnů, než se vyrovná s letním časem. Časový posun se projevuje příznaky: únava, vyčerpání, pocit nevolnosti, ospalost přes den, buzení v noci, špatná paměť a koncentrace.
Ryby – problém s kvalitou

Ryby – problém s kvalitou

Ryby jsou kvalitní potravinou dodávající bílkoviny a zdravé tuky. Ryby jsou nízkokalorické, hlavními složkami je voda (50-80%) , plnohodnotné bílkoviny (12-20%) se všemi aminokyselinami a ...
Alkohol a jeho vliv na naše střeva.

Alkohol a jeho vliv na naše střeva.

Konec roku je obdobím, kdy rádi slavíme, jíme více, pijeme více a méně spíme. Jsem zastáncem pití mírného množství alkoholu, jak dokazují studie i dlouhověcí lidé. Oslavy a rodinná setkání ale často způsobují, že pijeme více alkoholu než obvykle a nadměrný příjem alkoholu může narušit rovnováhu v mikrobiomu.
Nová analýza ve vědeckém časopise: Nežádoucí účinky mRNA vakcín a spike protein

Nová analýza ve vědeckém časopise: Nežádoucí účinky mRNA vakcín a spike protein

V mRNA vakcínách (Moderna, Pfizer) se nachází mRNA kódující protein S, která je dopravována prostřednictvím lipidových nanočástic do lidských buněk, které produkují virový protein, nebo příbuzné ...

Veganská strava je extrém (až na jednu výjimku) a proč jíst živočišné potraviny

Běžná západní strava vč. typických jídel konzumovaných u nás patří mezi nejhorší věci, které můžete udělat svému tělu, o čemž svědčí nárůst metabolických onemocnění v této zemi včetně cukrovky, obezity, autoimunitních nemocí.

Vysoké riziko myokarditidy po COVID-19 očkování mRNA vakcínami u  mužů do 30 let

Otázka renomovaných odborníků ve studii publikované v lednu 2022 zněla: Jaké je riziko myokarditidy po mRNA vakcinaci proti COVID-19?

Cukr přidaný i ovocný – riziko pro zdraví

Spotřeba cukru v České republice je 38 kg na osobu a rok, v USA je to dvojnásobek, až 70 kg. Tam na trhu existuje přes 600 tis. výrobků, v 80% z nich se nachází cukr! Je prokázáno, že cukr vyvolává závislost až 8x vyšší než drogy jako kokain.

Chronický zánět a nemoci

Zánět je typická fyziologická reakce na infekce a poranění, kdy imunita zabíjí mikrobi, obnovuje zdravou tkáň a nastoluje homeostázu. Akutní zánětlivá reakce je časově ohraničená a vede k uzdravení. Imunoregulační cytokiny jako IL-10 a TGF-beta zastavují zánětlivou kaskádu a aktivují regulační buňky.

Nové studie: Infekčnost očkovaných a zánět srdce a cév po očkování mladých lidí

Nové studie ukazují, že virová nálož očkovaných je stejná jako neočkovaných, jiné dvě studie ukazují na riziko infaktu a zánětu srdce po očkování mladých lidí.

Vitamin D významně snižuje úmrtnost a zánětlivou reakci u pacientů s COVID-19.

Nová studie ukazuje, že vitamin D hypoteticky snižuje riziko úmrtí na COVID-19 téměř k nule!! Podle autorů analýzy by se k dosažení žádoucí hladiny vitaminu D3 a užívání dostatečně vysokých ...

SARS-CoV-2 spike protein (COVID-19 i ve vakcínách) blokuje opravu poškozené DNA v buňkách

V nové studii, která ale neproběhla na živém organismu, ale in vitro, na buněčných kulturách, se ukazuje, že SARS-CoV-2 spike protein (základ vakcín proti COVID-19) výrazně blokuje obnovu poškozené DNA, nutnou pro získanou imunitu.