V předchozím článku jsem psal o tom, co nejíst, pokud si nechceme zkazit romantický večer. Existují ale také potraviny, které naopak můžou působit jako vhodná večeře a správná předehra.

1 ŘEPA
Před sexem je ideální jíst potraviny, které podporují krevní oběh zejména v pohlavních orgánech. Řepa s bohatým obsahem dusíku zvyšuje prokrvení penisu a klitorisu, a může hodně napomoci k orgasmu. Můžete jí konzumovat během dne vícekrát a 90 minut před sexem. Řepu rozmixujte do smoothie, vyrobte šťávu nebo ji opečte. Alternativou k řepě je celer.

2 RÝŽE
Sacharidy patří k jednomu ze zdrojů energie, ale také způsobují plynatost. Během trávení mohou některé cukry způsobovat nepříjemné nadýmání. Dobrou zprávou je, že rýže nezpůsobuje tvorbu plynů a hodí se k romantické večeři. Basmati či divoká rýže se dobře páruje s nenadýmavou zeleninou jako je kořenová, listová, či cuketa, vhodný je i protein v grilované rybě jako losos, candát či pstruh se zeleninou. Omega-3 tuky v rybě podporuje srdce a krevní oběh.

3 HOŘKÁ ČOKOLÁDA
Přírodní látky, antioxidanty v kakau zvané flavanoly podporují krevní oběh a následně sexuální vzrušivost a erekci. V jedné studii publikované v časopise the American Journal of Clinical Nutrition z roku 2016 uvádí, že vysoký příjem flavanolů ve stravě snižuje riziko erektilní dysfunkce. Jezte nejméně 70% hořkou čokoládu.

4 ANANAS a KOKOS
Čerstvý, sladký ananas působí na sex pozitivně, stejně tak jiné sladké ovoce mango, banány a datle. Lze je rozmixovat do smoothie, s dostatkem vody, a snížením bolestí hlavy nebo dehydratace. Vláknina a sacharidy v ovoci podporují příliv energie. Kokos obsahuje mastné kyseliny se středně dlouhým řetězcem, které dodávají energii přímo tím, že se vstřebávají a putují do jater a následně po metabolismu vznikají látky, nahrazující v mozku jako zdroj energie cukry.

5 ČERVENÉ VÍNO
Červené víno se hodí k romantické večeři a mírné množství alkoholu podporuje dobrou náladu. Ve výzkumu publikovaném v the Journal of Sexual Medicine z roku 2009 se tvrdí, že existuje souvislost mezi mírným množstvím červeného vína u žen a sexuální vzrušivostí a orgasmem. Na rozdíl od jiných alkoholických nápojů obsahuje červené víno flavonoly, podporující krevní oběh. Alkohol potlačuje fungování nervového systému a pokud vypijete vína moc, nejspíše vás uspí.

df

Veganská strava je extrém a proč jíst živočišné potraviny

Běžná západní strava vč. typických jídel konzumovaných u nás patří mezi nejhorší věci, které můžete udělat svému tělu, o čemž svědčí nárůst metabolických onemocnění v této zemi včetně cukrovky, obezity, autoimunitních nemocí.

Vysoké riziko myokarditidy po COVID-19 očkování mRNA vakcínami u  mužů do 30 let

Otázka renomovaných odborníků ve studii publikované v lednu 2022 zněla: Jaké je riziko myokarditidy po mRNA vakcinaci proti COVID-19?

Cukr přidaný i ovocný – riziko pro zdraví

Spotřeba cukru v České republice je 38 kg na osobu a rok, v USA je to dvojnásobek, až 70 kg. Tam na trhu existuje přes 600 tis. výrobků, v 80% z nich se nachází cukr! Je prokázáno, že cukr vyvolává závislost až 8x vyšší než drogy jako kokain.

Chronický zánět a nemoci

Zánět je typická fyziologická reakce na infekce a poranění, kdy imunita zabíjí mikrobi, obnovuje zdravou tkáň a nastoluje homeostázu. Akutní zánětlivá reakce je časově ohraničená a vede k uzdravení. Imunoregulační cytokiny jako IL-10 a TGF-beta zastavují zánětlivou kaskádu a aktivují regulační buňky.

Nové studie: Infekčnost očkovaných a zánět srdce a cév po očkování mladých lidí

Nové studie ukazují, že virová nálož očkovaných je stejná jako neočkovaných, jiné dvě studie ukazují na riziko infaktu a zánětu srdce po očkování mladých lidí.

Vitamin D významně snižuje úmrtnost a zánětlivou reakci u pacientů s COVID-19.

Nová studie ukazuje, že vitamin D hypoteticky snižuje riziko úmrtí na COVID-19 téměř k nule!! Podle autorů analýzy by se k dosažení žádoucí hladiny vitaminu D3 a užívání dostatečně vysokých ...

SARS-CoV-2 spike protein (COVID-19 i ve vakcínách) blokuje opravu poškozené DNA v buňkách

V nové studii, která ale neproběhla na živém organismu, ale in vitro, na buněčných kulturách, se ukazuje, že SARS-CoV-2 spike protein (základ vakcín proti COVID-19) výrazně blokuje obnovu poškozené DNA, nutnou pro získanou imunitu.

Doplňky stravy pro imunitu

Pestrá strava je základem, jak získat různé mikronutrienty, ale byliny jsou dalším nástrojem pro naši imunitu. Nejsou nutné, pokud žijeme relativně zdravě, ale výrazně nám pomáhají. Podle současných doporučení je základem nutričně bohatá strava, ale v případě větší fyzické zátěže, stresu, epidemie a prevence patří doplňky a byliny k praktickým prostředkům, jak podpořit imunitu.
Pšenice a škodlivý účinek na zdraví

Pšenice a škodlivý účinek na zdraví

Obilniny jsou semena z trávy Poaceae. Kromě toho existují pseudoobilniny, jako pohanka, quinoa, amarant a chia. Některé studie se snaží vzbudit dojem, že obilovny jsou nezbytnou součástí vyvážené stravy.
Lockdown jako hloupé opatření

Lockdown jako hloupé opatření

Lockdown je panické opatření, a historie ukáže, že lockdown je fatálním selháním a omylem v opatřeních proti Covidu i jiným virovým pandemiím. Důsledky lockdownu jsou závažnější než samotný COVID-19. Prof. Woolhouse.

Prodělání nemoci poskytuje lepší imunitu než očkování

O tom, že kolektivní imunita a prodělání nemoci poskytuje větší ochranu než očkování, a riziku očkování mladých lidí a dětí.
Omega-6 mastné kyseliny v potravinách a zánět

Omega-6 mastné kyseliny v potravinách a zánět

Klinické studie a vědecký výzkum prokazuje, že pro zdraví je zásadní vyvážený poměr mezi omega-6 a omega-3 tuky. Jak zmiňuji v mnoha článcích a knihách, výrazný nepoměr mezi omega-3 a omega-6 podporuje zánět.