Podle zásad správného stravování by se neměly denně jíst stejné druhy potravin. Existují potraviny, které lze konzumovat častěji, protože se snáze stráví.

Basmati rýže, pšenice špalda a pšenice: basmati je zvláštní druh rýže, která má nejvíce minerálů a vzácných prvků. Proto může být jako jediný
druh rýže loupána, aniž by ztrácela hodnotné látky. U „bílé“ basmati rýže je neviditelně ponechána stříbrná vrstvička, ve které je většina minerálů.
Je proto plnohodnotná a obzvlášť lehce stravitelná. Pšenice a pšenice špalda (praforma pšenice) jsou ty obilniny, které se
již od pradávna v Evropě pravidelně jedí. Naše tělo je již po generace na pšenici zvyklé – je lehce stravitelná ze zvyku – přestože je to těžký druh obilniny. Jemně mletá je obzvlášť vhodná jako chléb, nebo příloha k obědu ve formě placek nebo palačinek.

Dal jako dodavatel bílkovin: dal je pokrm, jenž může být připraven z různých druhů luštěnin. Nejzdravější je žlutý loupaný hrách. Dal v kombinaci s basmati rýží pečuje
o to, aby tělo v obojím jednotlivě obsažené proteiny společně ještě lépe využilo. Ve vzájemné kombinaci dodávají tak plnohodnotné bílkoviny, že se člověk může úplně částečně nebo zcela vzdát masa, aniž by se projevil nedostatek bílkovin.
Usmažené a „rozevřené“ koření v dálu není jen velmi chutné, ale zárověň silně váže volné radikály, takže se dá každý pokrm považovat za prevenci nemocí a rakoviny.

Lassi pro zdravou střevní flóru: lassi je jogurtový nápoj, který je tradičně připravován z doma vyrobeného čerstvého jogurtu. Pečuje o dobrou střevní flóru a je proto v dnešní době, kdy je střevní flóra téměř každého člověka narušená a rozšiřují se plísňová onemocnění, nepředstavitelně drahocenný. Pije se k obědu nebo jako lehká
svačina mezi obědem a večeří. Zředěním vodou se lassi stává mnohem lehčím než jogurt a také méně zužuje šróty (tělesné kanálky), protože je méně kyselé. Vědecké studie
z posledních let ukázaly, že jogurtové nápoje obsahují různá přirozená antibiotika, dokáží uzdravit střevní onemocnění (průjem a zácpu!), snížit cholesterol, zlepšit imunitu a preventivně působit proti rakovině.

Med: Podle vědeckých studií mírní astma, snižuje bolesti v krku, uklidňuje nervy a pomáhá při usínání. Na základě svého protibakterielního účinku pomáhá při průjmu; Dávejte pozor, abyste med příliš nezahřáli (nad 40 st.C).

Zázvor – kouzelný kořen: zvláštní postavení mezi veškerým kořením zaujímá zázvor, protože silně povzbuzuje zažívací sílu. Ve vědeckých výzkumech potlačil zázvor srážení krve stejně jako aspirín. Zabraňuje nadměrné srážlivosti krve, a tím chrání před srdečním infarktem. Snižuje cholesterol, působí proti nevolnosti a cestovní horečce, lehce snižuje krevní tlak a je prevencí proti rakovině. Optimálně odbourává toxiny a fantasticky působí při zkaženém žaludku a nachlazení.

Ghí: ghí je čistý tuk másla, který se vždy přidává k vařeným pokrmům. Při výrobě jsou máslu odebírány proteiny a voda. Tím ztrácí alergeny bílkovin kravského mléka a je extrémně snadno tělem vstřebáno. V seznamu substancí, jež obzvlášť dobře váží volné radikály, je mezi prvními třemi, daleko před vitaminy A, C a E. Při pravidelném používání zlepšuje funkci mozku, klouby a prodlužuje život.

Olivový olej: za studena lisovaný olivový olej má účinky, které byly potvrzeny vědci, neboť je nejlepším lapačem radikálů mezi jedlými rostlinnými oleji. Má pro
naše tělo optimální směs nenasycených mastných kyselin. Snižuje cholesterol, ředí krev, snižuje krevní tlak a mimoto obsahuje chemické látky, které
oddalují rakovinu a stárnutí.

Čerstvé zralé ovoce v příslušné roční době: To je vhodná dopolední svačina. Ovoce je tak lehce stravitelné, že je již za jednu či dvě hodiny zažívacím traktem zpracováno a proto tělo mezi dvěma jídly nezatíží toxiny. Zralé sladké ovoce podporuje všechny pozitivní vlastnosti života. Z hlediska poznatků moderní vědy o stravování vyplývá, že
všechny druhy ovoce váží volné kyslíkové radikály a oddalují tím rozpad těla.

Zelenina: Každý druh zeleniny sám o sobě podporuje uzdravování. Žádná syntetická látka není tak inteligentní jako příroda. Téměř všechny druhy zeleniny též účinně váží volné radikály.
Doporučuji všechny druhy zeleniny, zejména ty, které rostou nad zemí a přijaly sluneční energii; pouze lilkovitá zelenina by se měla na jídelníčku objevit poskrovnu.

Koření: Koření je velmi vhodné pro vylepšení účinku určitých potravin a k neutralizaci pro zdraví nevhodných vlastností. Většina koření zajišťuje snadnější stravitelnost potravy, čímž se předejde vzniku toxinů. Zásadou je: čím více zahlenění a toxinů máte, tím ostřeji kořeňte.
Obzvlášť doporučené koření je: kumín, zázvor, kurkuma, kardamom, skořice, hřebíček, černé hořčičné semínko, asafoetida (hing-čertovo lejno), černý pepř a kamenná přírodní sůl. Bílý pepř, chili, kajenský pepř a evropský kmín bomezte, protože někdy silně povzbudí trávení až do nerovnováhy.

df

Veganská strava je extrém (až na jednu výjimku) a proč jíst živočišné potraviny

Běžná západní strava vč. typických jídel konzumovaných u nás patří mezi nejhorší věci, které můžete udělat svému tělu, o čemž svědčí nárůst metabolických onemocnění v této zemi včetně cukrovky, obezity, autoimunitních nemocí.

Vysoké riziko myokarditidy po COVID-19 očkování mRNA vakcínami u  mužů do 30 let

Otázka renomovaných odborníků ve studii publikované v lednu 2022 zněla: Jaké je riziko myokarditidy po mRNA vakcinaci proti COVID-19?

Cukr přidaný i ovocný – riziko pro zdraví

Spotřeba cukru v České republice je 38 kg na osobu a rok, v USA je to dvojnásobek, až 70 kg. Tam na trhu existuje přes 600 tis. výrobků, v 80% z nich se nachází cukr! Je prokázáno, že cukr vyvolává závislost až 8x vyšší než drogy jako kokain.

Chronický zánět a nemoci

Zánět je typická fyziologická reakce na infekce a poranění, kdy imunita zabíjí mikrobi, obnovuje zdravou tkáň a nastoluje homeostázu. Akutní zánětlivá reakce je časově ohraničená a vede k uzdravení. Imunoregulační cytokiny jako IL-10 a TGF-beta zastavují zánětlivou kaskádu a aktivují regulační buňky.

Nové studie: Infekčnost očkovaných a zánět srdce a cév po očkování mladých lidí

Nové studie ukazují, že virová nálož očkovaných je stejná jako neočkovaných, jiné dvě studie ukazují na riziko infaktu a zánětu srdce po očkování mladých lidí.

Vitamin D významně snižuje úmrtnost a zánětlivou reakci u pacientů s COVID-19.

Nová studie ukazuje, že vitamin D hypoteticky snižuje riziko úmrtí na COVID-19 téměř k nule!! Podle autorů analýzy by se k dosažení žádoucí hladiny vitaminu D3 a užívání dostatečně vysokých ...

SARS-CoV-2 spike protein (COVID-19 i ve vakcínách) blokuje opravu poškozené DNA v buňkách

V nové studii, která ale neproběhla na živém organismu, ale in vitro, na buněčných kulturách, se ukazuje, že SARS-CoV-2 spike protein (základ vakcín proti COVID-19) výrazně blokuje obnovu poškozené DNA, nutnou pro získanou imunitu.

Doplňky stravy pro imunitu

Pestrá strava je základem, jak získat různé mikronutrienty, ale byliny jsou dalším nástrojem pro naši imunitu. Nejsou nutné, pokud žijeme relativně zdravě, ale výrazně nám pomáhají. Podle současných doporučení je základem nutričně bohatá strava, ale v případě větší fyzické zátěže, stresu, epidemie a prevence patří doplňky a byliny k praktickým prostředkům, jak podpořit imunitu.
Pšenice a škodlivý účinek na zdraví

Pšenice a škodlivý účinek na zdraví

Obilniny jsou semena z trávy Poaceae. Kromě toho existují pseudoobilniny, jako pohanka, quinoa, amarant a chia. Některé studie se snaží vzbudit dojem, že obilovny jsou nezbytnou součástí vyvážené stravy.
Lockdown jako hloupé opatření

Lockdown jako hloupé opatření

Lockdown je panické opatření, a historie ukáže, že lockdown je fatálním selháním a omylem v opatřeních proti Covidu i jiným virovým pandemiím. Důsledky lockdownu jsou závažnější než samotný COVID-19. Prof. Woolhouse.

Prodělání nemoci poskytuje lepší imunitu než očkování

O tom, že kolektivní imunita a prodělání nemoci poskytuje větší ochranu než očkování, a riziku očkování mladých lidí a dětí.
Omega-6 mastné kyseliny v potravinách a zánět

Omega-6 mastné kyseliny v potravinách a zánět

Klinické studie a vědecký výzkum prokazuje, že pro zdraví je zásadní vyvážený poměr mezi omega-6 a omega-3 tuky. Jak zmiňuji v mnoha článcích a knihách, výrazný nepoměr mezi omega-3 a omega-6 podporuje zánět.