Správné zažívání je základem zdraví. Mnohé kalorické, chemické potraviny ale zatěžují trávící systém a imunitu nedostatkem živin, toxiny a stresem. Existují možnosti, jak trávení posílit.

Koření

V malém množství vhodné koření stimuluje trávící enzymy, a umožňuje tak natrávení přijímaného pokrmu a vstřebávání živin na rozdíl od chemických léků, které obsahují enzymy, čímž nahrazují a tak brání vylučování enzymů tělu vlastních. Vhodné jsou různé směsi jako Rása, Trikatu či si vyrobte vlastní směs.

Směs na imunitu
recept na díly, tedy např 6 dílů (např. lžic) kurkumy apod. Uchovávejte ve vzduchotěsné sklenici.

6 kurkumy
3 kumín
3 koriandr
3 fenykl
1 mletý zázvor
1 pepř
¼ skořice

Směs používejte na vaření i do hotových jídel.

Chia semínka

Chia semínka na rozdíl od lněných semínek nemusíme nadrtit či namlít, aby se vstřebaly účinné látky. Je ale vhodné je před konzumací na močit na 10 minut do vody, aby neochuzovaly zažívací trakt o tekutiny, neboť chia semínka jsou schopna nasát do sebe 10 x více vody než sami váží. Chia semínka mají očistné účinky na roga ismus, slouží jako prebiotika (potrava pro střevní prospěšné bakterie) a působí léčivě na střevní nemoci (záněty apod.).

Fermentované potraviny

Fermentované potraviny kontroluji škodlivé bakterie a kvasinky, jelikož kyselina mléčná produkující laktobacily v těchto potravinách reguluje kyselost ve střevech a brání růstu škodlivých bakterií, písní a kvasinek.

Velmi dostupnou fermentovanou potravinou je kysané zelí, obsahující zelí, sůl a případně kultury. Kysané zelí je jemně nakrájené hlávkové zelí, které bylo zkvašeno za pomoci bakterií mléčného kvašení.Téměř jakákoli zelenina ale může být zkvašená a uchovávaná až několik let při příznivých skladovacích podmínkách. Nedávný test domácího kysaného zelí zjistil až 10 triliónů probiotických bakterií, podstatně více než probiotika v kapslích, nemluvě o jogurtech.

Aloe vera

Aloe vera je rostlině, která řeší zdravotní problémy zodpovídající za mnohé nemoci moderní doby-chronický zánět a sníženou imunitu vzhledem ke slabému trávení způsobeného škodlivými bakteriemi. Aloe vera zlepšuje přísun živin, má protibakteriální, protivirové a protiplísňové účinky.

Aloe vera posiluje a zlepšuje trávení z těchto důvodů:
• Léčí vředy, syndrom dráždivého střeva, záněty střev jako ulcerózní kolitidu a Crohnovu nemoc
• Odstraňuje kvasinky a parazity
• Odstraňuje zácpu
• Snižuje překyselení žaludku

Užívejte jen čistou nejlépe bio aloe vera bez chemických konzervantů.

Česnek

Česnek je superpotravinou, která má silné protibakteriální, protivirové a protiplísňové účinky. Odstraňuje tyto mikroorganismy a parazity oslabující zažívací systém. Česnek je velmi účinné přírodní antibiotikum proti běžným bakteriím jako campylobacter bacterium, který infikuje tisíce lidí každý rok.

Současně s tím je nutné omezit či při léčbě dočasně vyřadit ze stravy bílý cukr, polotovary, lepek, kofein, alkohol a geneticky modifikované potraviny. Snižte stres a kupujte potraviny bio a od farmářů.

df

Veganská strava je extrém a proč jíst živočišné potraviny

Běžná západní strava vč. typických jídel konzumovaných u nás patří mezi nejhorší věci, které můžete udělat svému tělu, o čemž svědčí nárůst metabolických onemocnění v této zemi včetně cukrovky, obezity, autoimunitních nemocí.

Vysoké riziko myokarditidy po COVID-19 očkování mRNA vakcínami u  mužů do 30 let

Otázka renomovaných odborníků ve studii publikované v lednu 2022 zněla: Jaké je riziko myokarditidy po mRNA vakcinaci proti COVID-19?

Cukr přidaný i ovocný – riziko pro zdraví

Spotřeba cukru v České republice je 38 kg na osobu a rok, v USA je to dvojnásobek, až 70 kg. Tam na trhu existuje přes 600 tis. výrobků, v 80% z nich se nachází cukr! Je prokázáno, že cukr vyvolává závislost až 8x vyšší než drogy jako kokain.

Chronický zánět a nemoci

Zánět je typická fyziologická reakce na infekce a poranění, kdy imunita zabíjí mikrobi, obnovuje zdravou tkáň a nastoluje homeostázu. Akutní zánětlivá reakce je časově ohraničená a vede k uzdravení. Imunoregulační cytokiny jako IL-10 a TGF-beta zastavují zánětlivou kaskádu a aktivují regulační buňky.

Nové studie: Infekčnost očkovaných a zánět srdce a cév po očkování mladých lidí

Nové studie ukazují, že virová nálož očkovaných je stejná jako neočkovaných, jiné dvě studie ukazují na riziko infaktu a zánětu srdce po očkování mladých lidí.

Vitamin D významně snižuje úmrtnost a zánětlivou reakci u pacientů s COVID-19.

Nová studie ukazuje, že vitamin D hypoteticky snižuje riziko úmrtí na COVID-19 téměř k nule!! Podle autorů analýzy by se k dosažení žádoucí hladiny vitaminu D3 a užívání dostatečně vysokých ...

SARS-CoV-2 spike protein (COVID-19 i ve vakcínách) blokuje opravu poškozené DNA v buňkách

V nové studii, která ale neproběhla na živém organismu, ale in vitro, na buněčných kulturách, se ukazuje, že SARS-CoV-2 spike protein (základ vakcín proti COVID-19) výrazně blokuje obnovu poškozené DNA, nutnou pro získanou imunitu.

Doplňky stravy pro imunitu

Pestrá strava je základem, jak získat různé mikronutrienty, ale byliny jsou dalším nástrojem pro naši imunitu. Nejsou nutné, pokud žijeme relativně zdravě, ale výrazně nám pomáhají. Podle současných doporučení je základem nutričně bohatá strava, ale v případě větší fyzické zátěže, stresu, epidemie a prevence patří doplňky a byliny k praktickým prostředkům, jak podpořit imunitu.
Pšenice a škodlivý účinek na zdraví

Pšenice a škodlivý účinek na zdraví

Obilniny jsou semena z trávy Poaceae. Kromě toho existují pseudoobilniny, jako pohanka, quinoa, amarant a chia. Některé studie se snaží vzbudit dojem, že obilovny jsou nezbytnou součástí vyvážené stravy.
Lockdown jako hloupé opatření

Lockdown jako hloupé opatření

Lockdown je panické opatření, a historie ukáže, že lockdown je fatálním selháním a omylem v opatřeních proti Covidu i jiným virovým pandemiím. Důsledky lockdownu jsou závažnější než samotný COVID-19. Prof. Woolhouse.

Prodělání nemoci poskytuje lepší imunitu než očkování

O tom, že kolektivní imunita a prodělání nemoci poskytuje větší ochranu než očkování, a riziku očkování mladých lidí a dětí.
Omega-6 mastné kyseliny v potravinách a zánět

Omega-6 mastné kyseliny v potravinách a zánět

Klinické studie a vědecký výzkum prokazuje, že pro zdraví je zásadní vyvážený poměr mezi omega-6 a omega-3 tuky. Jak zmiňuji v mnoha článcích a knihách, výrazný nepoměr mezi omega-3 a omega-6 podporuje zánět.