Bezmoc a beznaděj jsou důležitými faktory u velkého nebezpečí: rakoviny. Někteří vědci zjistili „typ často postižený rakovinou”,
což označuje člověka neprojevujícího žádné negativní pocity. „Milého” člověka, který nikdy není nepříjemný k ostatním, omlouvá se za všechno, dokonce i za svou nemoc, postihne rakovina spíše než osobu vyjadřující své pocity (trvalá zlost určitě není zdravá; jde též o chronickou nerovnováhu a přispívá k srdečnímu onemocnění). U žen zachovávajících vždy klid, např. když jim lékař sdělí, že je nutné odstranit bulku v prsu, se vyskytuje rakovina častěji než u žen, které ponechají průchod svým pocitům z nebezpečí, které přináší
život ohrožující onemocnění.

Rakovina a další faktory

Přítomné jsou samozřejmě další vlivy: vyšší riziko rakoviny prsu se vyskytuje u žen s dřívějším začátkem menstruace, u bezdětných do 30 let věku, s výskytem rakoviny v rodině nebo konzumujících nadměrné množství tuku. Přejídání patří též k rizikům, zvláště v přeměně velkého množství jídla v toxiny. Škodliviny v zevním prostředí hrají roli u žen, které prodělaly biopsii s podezřením na nádor prsu a u žen s rakovinou prsu se v tukové tkáni prsu našlo o 50 % vyšší množství karcinogenních chemických látek, než u žen s nezhoubným
nádorem prsu. (viz např. Lonsdorf).
Tkáně poškozují elektrická a magnetická pole, umělé světlo (krysy vystavené nadměrnému umělému osvětlení postihuje častěji rakovina prsních žláz a u slepých žen se vyskytuje rakovina prsu méně než v průměru). Na vině je i oblečení: jedna studie zjistila u žen, které nosí podprsenku téměř 24 hodin, častější výskyt rakoviny než u nosících podprsenku 12 hodin denně. Oproti těmto ženám se rakovina prsu vyskytovala v menším počtu případů u žen, nosících podprsenku maximálně 6 hodin denně.

Rakovina a psychika

Ženy postižené rakovinou prsu odhodlané bojovat s nepřízní osudu přežívají ty, které se s „osudem” smířily. Jen bojovat s nemocí ovšem nestačí. Je nutné se naučit žít zdravě, přimknout se k přírodě, schopné působit uzdravující silou. Smích léčí, prodlužuje život a tím přijímáte vše s menší vážností. Berete-li chorobu příliš vážně, vystavujete se většímu nebezpečí, než pokud berete vážně sama sebe. Ájurvéda léčí všechny nemoci jako vetřelce, kteří napadnou, přemohou a v některých případech ovládnou svého hostitele. Se snižující
se vírou klesá imunita a kolem vás čekají nemoci na svou příležitost. Někteří nemocní vytvoří ze své nemoci reálnou, bezpečnou a logickou věc. Hluboko uvnitř se bojí nejistoty v relaxaci, pocitech, smutku a nutnosti čelit skutečnému životu.Přimykají se ke své chorobě a odmítají se obrátit k přírodě.Tyto pacienty lze obtížně léčit.

Terapie u rakoviny

Bylinná léčba tvoří součást terapie. Některé byliny jako Triphala, Neem, Brahmi, Noni, Amalaki a speciální směs
LKC
odstraňují toxiny z těla. V některých případech však žena s pozitivním myšlením bývá příliš zahlcena toxiny po dlouhou dobu a není schopna plně spolupracovat při léčení. Tyto ženy potřebují radikální léčbu chirurgickou, chemoterapii nebo ozařování. To vše patří
též k životu a stanou-li se realitou, buďte rozumné. Posilujte tělo před a po léčbě a zajistěte si dobrého onkologa, který sleduje
novinky – například to, že máte dvakrát větší pravděpodobnost přežít chirurgický zákrok u rakoviny prsu provedený v druhé polovině menstruačního cyklu s nízkou hladinou estrogenu (po ovulaci a před menstruací) než v první polovině cyklu s vysokou hladinou estrogenu. Najděte odborníka, který respektuje život, „modlí se” za pacienty a zná hodnotu víry a naděje (vědecky prokázaný účinek víry popisuje například dr. Larry Dossey.

dr. Robert Erwin Svoboda
jeden z největších odborníků na východní medicínu, americký lékař. Jeho knihy můžete koupit zde.

Vyšší cholesterol je spojen s dlouhověkostí

V analýzách nižší cholesterol, nikoli vyšší, zvyšoval riziko předčasného úmrtí. Kornatění tepen a nemoci srdce bývají významnější u starších lidí a jejich riziko by mělo být tedy vyšší než u ...

Jíst více tuků a bílkovin, méně cukrů

Změny ve stravování na základě doporučení jíst méně tuku a více sacharidů způsobuje metabolické poruchy v populaci. Potravinářskému průmyslu přinesly velké zisky nezdravé sacharidy (těstoviny, ...

Jak zdravá jsou vaše střeva?

Nejen o svátcích, ale i během roku často sníme více cukru, pijeme více alkoholu, méně spíme a často i vynecháme cvičení. Tyto návyky ovlivňují střevní sliznici a podporují přerůstání nezdravých ...

Mražené potraviny v zimě podporují zdraví

V zimě hrozí konzumace přemrzlého ovoce. Mráz poškozuje mnoho druhů ovoce a zeleniny, kdy se ztrácí vitaminy, minerály, konzistence a chuť (např citrusy hořknou). Rychleji se kazí. Při pokojové ...
Toxický glyfosát má být podle EU bezpečný

Toxický glyfosát má být podle EU bezpečný

Podle uniklého návrhu dokumentu Evropské komise spěchá EU s povolením glyfosátu (nejznámější je přípravek Roundup), aniž chce vyčkat na závěry analýz odborných studií.
Zrušme letní čas

Zrušme letní čas

Celkově trvá organismu na jaře až 5 dnů, než se vyrovná s letním časem. Časový posun se projevuje příznaky: únava, vyčerpání, pocit nevolnosti, ospalost přes den, buzení v noci, špatná paměť a koncentrace.
Ryby – problém s kvalitou

Ryby – problém s kvalitou

Ryby jsou kvalitní potravinou dodávající bílkoviny a zdravé tuky. Ryby jsou nízkokalorické, hlavními složkami je voda (50-80%) , plnohodnotné bílkoviny (12-20%) se všemi aminokyselinami a ...
Alkohol a jeho vliv na naše střeva.

Alkohol a jeho vliv na naše střeva.

Konec roku je obdobím, kdy rádi slavíme, jíme více, pijeme více a méně spíme. Jsem zastáncem pití mírného množství alkoholu, jak dokazují studie i dlouhověcí lidé. Oslavy a rodinná setkání ale často způsobují, že pijeme více alkoholu než obvykle a nadměrný příjem alkoholu může narušit rovnováhu v mikrobiomu.
Nová analýza ve vědeckém časopise: Nežádoucí účinky mRNA vakcín a spike protein

Nová analýza ve vědeckém časopise: Nežádoucí účinky mRNA vakcín a spike protein

V mRNA vakcínách (Moderna, Pfizer) se nachází mRNA kódující protein S, která je dopravována prostřednictvím lipidových nanočástic do lidských buněk, které produkují virový protein, nebo příbuzné ...

Veganská strava je extrém (až na jednu výjimku) a proč jíst živočišné potraviny

Běžná západní strava vč. typických jídel konzumovaných u nás patří mezi nejhorší věci, které můžete udělat svému tělu, o čemž svědčí nárůst metabolických onemocnění v této zemi včetně cukrovky, obezity, autoimunitních nemocí.

Vysoké riziko myokarditidy po COVID-19 očkování mRNA vakcínami u  mužů do 30 let

Otázka renomovaných odborníků ve studii publikované v lednu 2022 zněla: Jaké je riziko myokarditidy po mRNA vakcinaci proti COVID-19?

Cukr přidaný i ovocný – riziko pro zdraví

Spotřeba cukru v České republice je 38 kg na osobu a rok, v USA je to dvojnásobek, až 70 kg. Tam na trhu existuje přes 600 tis. výrobků, v 80% z nich se nachází cukr! Je prokázáno, že cukr vyvolává závislost až 8x vyšší než drogy jako kokain.