Nadnárodní řetězec McDonald’s se všemi způsoby snaží udržet zákazníky, ale veškeré reklamní triky a kampaně (ranní do poledních hodin se podávající snídaně, noční jídla od půlnoci do 4 do rána !) a zjednodušené objednávání jídla odvádí od klíčových problémů a nemají úspěch. Mnozí vlastníci restaurací s propůjčenou licencí na provozování poboček v USA si stěžují na špatnou strategii a upozorňují na končící éru této firmy. Dokonce údajně 30% těchto restaurací je zadlužených a insolventních.

Klíčovým problémem je kvalita jídle a obsluha. Lidé naštěstí přestávají věřit nízké kvalitě, přepálenému nezdravému oleji, nedostatku zdravých ingrediencí, konzervantům a karcinogenním látkám. Hovězí maso z jatek, antibiotika v kuřecím mase, chemické geneticky modifikované hranolky (nikoli jen z brambor, oleje a soli, ale 19 složek včetně konzervantů, ztužených tuků a chemických stabilizátorů, obsahující navíc lepek, mléko a hovězí složky a dokonce silikon, smažené v nekvalitním levném oleji), geneticky modifikované organismy, neekologická spotřeba plastového nádobí.
Jakékoliv pokusy přidat zdravější potraviny a jídla se míjí účinkem, protože pokud jste si vědomi, že strava ovlivňuje vaše zdraví, nebudete jíst u McDonald´s.

Chemické hranolky

Řetězec provozuje 14,000 restaurací v USA. Zákazníci na americkém kontinentě hledají kvalitu a vyšší standard stravování.
Co hranolky v americkém McDonald´s obsahují:

  • brambory
  • modifikovaný kukuřičný olej
  • sojový olej 2x
  • ztužený sojový olej 2x
  • hovězí aroma
  • hydrolyzovaná pšenice
  • hydrolyzované mléko
  • kyselina citronová 2x
  • dimethylpolysiloxan 2x
  • dextroza
  • pyrofosfát sodný
  • sůl
  • kukuřičný olej 2x
  • TBHQ (butylhydroquinon)

Některé ingredience se vyskytují 2x, protože hranolky se smaží jednou u výrobce a jednou v restauraci. Zákazník tak dostane dvojí dávku jedovatých škodlivých látek. Chemická látka TBHQ, konzervant chránící proti oxidaci a prodlužující trvanlivost, se vyrábí ze stejného zdroje jako benzín, který tankujete do aut. A dimethylpolysiloxan se vyskytuje i v kuřecích sendvičích od McDonald´s.

Brambory se oloupají, nakrájejí a namoří do horké vody, poté se na stroji krájí na tenké hranolky. Pak se namáčí do olejové směsi kukuřičného,, sojového a chemicky upravovaného sojového oleje – pravděpodobně geneticky modifikovaných – stejně jako hovězí, , pšeničné a mléčné ingredience. Aby hranolky udrželi zlatavou barvu, vysprchují se dextrózou, rafinovaným cukrem. Již málo čerstvé hranolky se opláchnou pro jistotu v pyrofosfátu sodném, aby vypadaly jak se zákazník přeje.
Zmražené a zabalené hranolky nasáknou ztužené tuky, osolí se levnou, průmyslově upravovanou solí a podávají se zákazníkovi. Výsledek: 510 kilokalorií, 6 gramů bílkovin, 24 gramů tuku, v podstatě nezdravých, 67 gramů sacharidů a 290 miligramů sodíku.

V Evropě hranolky sice neobsahují kromě brambor, soli a oleje nic dalšího, ale levné a ztužené tuky vyvolávají záněty a zvyšují riziko úmrtí na nemoci, srdce, cév a rakovinu.

df

Veganská strava je extrém (až na jednu výjimku) a proč jíst živočišné potraviny

Běžná západní strava vč. typických jídel konzumovaných u nás patří mezi nejhorší věci, které můžete udělat svému tělu, o čemž svědčí nárůst metabolických onemocnění v této zemi včetně cukrovky, obezity, autoimunitních nemocí.

Vysoké riziko myokarditidy po COVID-19 očkování mRNA vakcínami u  mužů do 30 let

Otázka renomovaných odborníků ve studii publikované v lednu 2022 zněla: Jaké je riziko myokarditidy po mRNA vakcinaci proti COVID-19?

Cukr přidaný i ovocný – riziko pro zdraví

Spotřeba cukru v České republice je 38 kg na osobu a rok, v USA je to dvojnásobek, až 70 kg. Tam na trhu existuje přes 600 tis. výrobků, v 80% z nich se nachází cukr! Je prokázáno, že cukr vyvolává závislost až 8x vyšší než drogy jako kokain.

Chronický zánět a nemoci

Zánět je typická fyziologická reakce na infekce a poranění, kdy imunita zabíjí mikrobi, obnovuje zdravou tkáň a nastoluje homeostázu. Akutní zánětlivá reakce je časově ohraničená a vede k uzdravení. Imunoregulační cytokiny jako IL-10 a TGF-beta zastavují zánětlivou kaskádu a aktivují regulační buňky.

Nové studie: Infekčnost očkovaných a zánět srdce a cév po očkování mladých lidí

Nové studie ukazují, že virová nálož očkovaných je stejná jako neočkovaných, jiné dvě studie ukazují na riziko infaktu a zánětu srdce po očkování mladých lidí.

Vitamin D významně snižuje úmrtnost a zánětlivou reakci u pacientů s COVID-19.

Nová studie ukazuje, že vitamin D hypoteticky snižuje riziko úmrtí na COVID-19 téměř k nule!! Podle autorů analýzy by se k dosažení žádoucí hladiny vitaminu D3 a užívání dostatečně vysokých ...

SARS-CoV-2 spike protein (COVID-19 i ve vakcínách) blokuje opravu poškozené DNA v buňkách

V nové studii, která ale neproběhla na živém organismu, ale in vitro, na buněčných kulturách, se ukazuje, že SARS-CoV-2 spike protein (základ vakcín proti COVID-19) výrazně blokuje obnovu poškozené DNA, nutnou pro získanou imunitu.

Doplňky stravy pro imunitu

Pestrá strava je základem, jak získat různé mikronutrienty, ale byliny jsou dalším nástrojem pro naši imunitu. Nejsou nutné, pokud žijeme relativně zdravě, ale výrazně nám pomáhají. Podle současných doporučení je základem nutričně bohatá strava, ale v případě větší fyzické zátěže, stresu, epidemie a prevence patří doplňky a byliny k praktickým prostředkům, jak podpořit imunitu.
Pšenice a škodlivý účinek na zdraví

Pšenice a škodlivý účinek na zdraví

Obilniny jsou semena z trávy Poaceae. Kromě toho existují pseudoobilniny, jako pohanka, quinoa, amarant a chia. Některé studie se snaží vzbudit dojem, že obilovny jsou nezbytnou součástí vyvážené stravy.
Lockdown jako hloupé opatření

Lockdown jako hloupé opatření

Lockdown je panické opatření, a historie ukáže, že lockdown je fatálním selháním a omylem v opatřeních proti Covidu i jiným virovým pandemiím. Důsledky lockdownu jsou závažnější než samotný COVID-19. Prof. Woolhouse.

Prodělání nemoci poskytuje lepší imunitu než očkování

O tom, že kolektivní imunita a prodělání nemoci poskytuje větší ochranu než očkování, a riziku očkování mladých lidí a dětí.
Omega-6 mastné kyseliny v potravinách a zánět

Omega-6 mastné kyseliny v potravinách a zánět

Klinické studie a vědecký výzkum prokazuje, že pro zdraví je zásadní vyvážený poměr mezi omega-6 a omega-3 tuky. Jak zmiňuji v mnoha článcích a knihách, výrazný nepoměr mezi omega-3 a omega-6 podporuje zánět.