Triphala je jedna z nejznámějších a nejúčinnějších kombinací na vnitřní pročištění a také regeneraci či obnovu organismu. Navíc se jedná o nejbohatší přírodní zdroj vitaminu C. Podporuje vstřebávání vitaminu B. Není návyková, proto se často užívá dlouhodobě při detoxikaci nebo preventivně jako denní doplněk zdravé životosprávy.

Složky detoxikační směsi Triphala

Triphala (Trifala) je kombinací tří bylin s léčivými účinky: Amalaki, Emblika lékařská, lat.Emblica Officinalis, jedne z nejsilnějších antioxidantů s regeneračním účinkem na buňky, posiluje imunitní systém. Haritaki, Terminalia Chebula, tibetská královna bylin, posiluje srdce, mozek a má celkově vitalizující účinek. Bibhitaki, Terminalia Belerica, posiluje játra a snižuje riziko srdečních nemocí. Triphala, sestavená staroájurvédskými lékaři před 5000 lety se považuje za účinný detoxikační bylinný přípravek nejen na pročištění, ale také má omlazující účinky. Jiné detoxikační přípravky oslabují po dobu očisty organismus, zatímco Triphala naopak zároveň posiluje celý organismus. Navíc provádí očistu i nervového systému tedy nejen fyzického těla, ale i mysli a ducha

Účinky detoxikační směsi Triphala

Triphala má nejen detoxikační a regenerační účinky, kdy jemně navozený účinek navozuje očistu a regeneruje organismus. Reguluje trávení, zvyšuje vstřebávání živin, brání nadýmání. Odstraňuje toxiny nejen z tlustého střeva z nestrávené potravy, ale také z tkání. Detoxikace Triphalou se uplatňuje proto i v léčbě chronické zácpy. Působí jako mírné a přirozené projímadlo a napomáhá regulovat tonus tlustého střeva. V kombinaci s kořením (zázvor, černý pepř, kurkuma), které posiluje trávící oheň agni, dochází k pročištění a regeneraci žaludku i tlustého střeva. Vyživuje svaly, krev a mozek. V případě pomalého menstruačního krvácení, blokády, stagnace a potřeby pročištění je Triphala dobrou volbou. Ačkoli Triphala nereguluje specificky menstruaci, pomáhá pročištěním.

Kdy detox směs Triphala užívat

Vhodná je také tam, kde je časté cestování, změny a nepravidelnosti v životosprávě, zvýšený stres, nepravidelné vyměšování stolice, a podobně. Zlepšuje zrak, snižuje vysoký krevní tlak. Pročišťuje krev, vhodná je tak u anemie,a u kožních nemocí. Podporuje činnost oběhového, močového a dýchacího ústrojí. Výborně váže a vylučuje těžké kovy (olovo, rtuť).
U nadváhy pomáhá v odbourávání zásobního tuku a podporuje proto redukční kůru. Snižuje též vstřebávání tuků.

Dávkování detoxikační směsi Triphala

Triphalu je nutné užívat (při odstraňování toxinů i v prevenci) dlouhodobě, nejméně 3 měsíce, neboť účinkuje postupně. Jedná se o bezpečnou směs bylin, která v přiměřeném dávkování nemá nežádoucí účinky. Triphalu lze bezpečně užívat i celý rok pro vyloučení všech zplodin a odpadních látek. Její dlouhodobé podávání není návykové a přitom po několikaměsíčním užívání má stejný účinek jako půsty a jiné drastičtější metody. Je také jednoduchá na užívání (před spaním stačí zapít kapsle teplou vodou).

Triphalu v bio kvalitě v kapslích nebo čaji koupíte zde.

df

Veganská strava je extrém (až na jednu výjimku) a proč jíst živočišné potraviny

Běžná západní strava vč. typických jídel konzumovaných u nás patří mezi nejhorší věci, které můžete udělat svému tělu, o čemž svědčí nárůst metabolických onemocnění v této zemi včetně cukrovky, obezity, autoimunitních nemocí.

Vysoké riziko myokarditidy po COVID-19 očkování mRNA vakcínami u  mužů do 30 let

Otázka renomovaných odborníků ve studii publikované v lednu 2022 zněla: Jaké je riziko myokarditidy po mRNA vakcinaci proti COVID-19?

Cukr přidaný i ovocný – riziko pro zdraví

Spotřeba cukru v České republice je 38 kg na osobu a rok, v USA je to dvojnásobek, až 70 kg. Tam na trhu existuje přes 600 tis. výrobků, v 80% z nich se nachází cukr! Je prokázáno, že cukr vyvolává závislost až 8x vyšší než drogy jako kokain.

Chronický zánět a nemoci

Zánět je typická fyziologická reakce na infekce a poranění, kdy imunita zabíjí mikrobi, obnovuje zdravou tkáň a nastoluje homeostázu. Akutní zánětlivá reakce je časově ohraničená a vede k uzdravení. Imunoregulační cytokiny jako IL-10 a TGF-beta zastavují zánětlivou kaskádu a aktivují regulační buňky.

Nové studie: Infekčnost očkovaných a zánět srdce a cév po očkování mladých lidí

Nové studie ukazují, že virová nálož očkovaných je stejná jako neočkovaných, jiné dvě studie ukazují na riziko infaktu a zánětu srdce po očkování mladých lidí.

Vitamin D významně snižuje úmrtnost a zánětlivou reakci u pacientů s COVID-19.

Nová studie ukazuje, že vitamin D hypoteticky snižuje riziko úmrtí na COVID-19 téměř k nule!! Podle autorů analýzy by se k dosažení žádoucí hladiny vitaminu D3 a užívání dostatečně vysokých ...

SARS-CoV-2 spike protein (COVID-19 i ve vakcínách) blokuje opravu poškozené DNA v buňkách

V nové studii, která ale neproběhla na živém organismu, ale in vitro, na buněčných kulturách, se ukazuje, že SARS-CoV-2 spike protein (základ vakcín proti COVID-19) výrazně blokuje obnovu poškozené DNA, nutnou pro získanou imunitu.

Doplňky stravy pro imunitu

Pestrá strava je základem, jak získat různé mikronutrienty, ale byliny jsou dalším nástrojem pro naši imunitu. Nejsou nutné, pokud žijeme relativně zdravě, ale výrazně nám pomáhají. Podle současných doporučení je základem nutričně bohatá strava, ale v případě větší fyzické zátěže, stresu, epidemie a prevence patří doplňky a byliny k praktickým prostředkům, jak podpořit imunitu.
Pšenice a škodlivý účinek na zdraví

Pšenice a škodlivý účinek na zdraví

Obilniny jsou semena z trávy Poaceae. Kromě toho existují pseudoobilniny, jako pohanka, quinoa, amarant a chia. Některé studie se snaží vzbudit dojem, že obilovny jsou nezbytnou součástí vyvážené stravy.
Lockdown jako hloupé opatření

Lockdown jako hloupé opatření

Lockdown je panické opatření, a historie ukáže, že lockdown je fatálním selháním a omylem v opatřeních proti Covidu i jiným virovým pandemiím. Důsledky lockdownu jsou závažnější než samotný COVID-19. Prof. Woolhouse.

Prodělání nemoci poskytuje lepší imunitu než očkování

O tom, že kolektivní imunita a prodělání nemoci poskytuje větší ochranu než očkování, a riziku očkování mladých lidí a dětí.
Omega-6 mastné kyseliny v potravinách a zánět

Omega-6 mastné kyseliny v potravinách a zánět

Klinické studie a vědecký výzkum prokazuje, že pro zdraví je zásadní vyvážený poměr mezi omega-6 a omega-3 tuky. Jak zmiňuji v mnoha článcích a knihách, výrazný nepoměr mezi omega-3 a omega-6 podporuje zánět.