WHO a někteří vědci varují před lockdownem – COVID-19 je pro děti méně nebezpečný než sezonní chřipka

Podle Světové zdravotnické organizace (WHO) způsobí uzavírání společnosti a ekonomik nenapravitelné škody na lidech – a vyvolá nárůst chudoby a psychických obtíží. Epidemiologové ze Stanfordské, Oxfordské a Harvardské univerzity připravili petici, aby ukončili neetické šílenství kolem COVIDu a lockdownů.

WHO uvádí, že chudí se stanou ještě chudšími a zvýší se podváživa a hlad ve světě. V rozhovoru pro časopis The Spectator přiznal Dr. David Nabarro z WHO, že „již nedoporučujeme lockdown jako halvní nástroj koronavirové pandemie.“ Podle něj se chudoba ve světě zvýší dvakrát a to včetně dětské podvýživy.

Psychické následky uzavírání kvůli kronaviru nelze ignorovat. Podle amerického Centers for Disease Control and Prevention (CDC) se výrazně narostou psychická onemocnění v souvislosti s COVID, zejména alkoholismus, užívání drog a sebevraždy. Stále více expertů ve světě odsuzuje tato restriktivní opatření. Například „The Great Barrington Declaration“ nabíralo přes 50 000 podpisů.

Podle deklarace:

Lockdown zvyšuje riziko nemocí srdce a cév, psychických onemocnění a rakoviny. tyto problémy se objeví ze zpožděním měsíců až let. Po splasknutí hypotéční bubliny v USA v letech 2008-2009 se následkem této krize objevilo podle onkologů 250 000 případů rakoviny.

Podle odborníků, školy, restaurace a kanceláře mají být otevřeny pro ty, co nejsou rizikovou skupinou lidí (1-2%).

Podle epidemiologů je vhodné budovat kolektivní imunitu a nedržet populaci jako rukojmí dokud nebude vakcína. Tito renomovaní epidemiologové varují před uzavíráním škol a společnosti a požadují návrat k běžnému životu kromě těch, co jsou ohroženi.

Na druhé straně, názory jako tento v časopise Lancet uvádí, že jsou restriktivní opatření nutná pro potlačení nekontrolivaného šíření viru.

Můj názor je takový, že epidemie tady vždy byly a budou,  a virus je nebezpečný jako chřipka a další virozy a protektivní opatření se mají vytvořit pro ty, co jsou rizikoví, nikoli školáky či ty, co mají chronická onemocnění jako nemoci srdce, trpí obezitou a cukrovkou.

Zdroje:

Infectioncontroltoday.com
CDC.gov
GBDeclaration.org
News.com.au

WHO

UNHERD

Veganská strava je extrém a proč jíst živočišné potraviny

Běžná západní strava vč. typických jídel konzumovaných u nás patří mezi nejhorší věci, které můžete udělat svému tělu, o čemž svědčí nárůst metabolických onemocnění v této zemi včetně cukrovky, obezity, autoimunitních nemocí.

Vysoké riziko myokarditidy po COVID-19 očkování mRNA vakcínami u  mužů do 30 let

Otázka renomovaných odborníků ve studii publikované v lednu 2022 zněla: Jaké je riziko myokarditidy po mRNA vakcinaci proti COVID-19?

Cukr přidaný i ovocný – riziko pro zdraví

Spotřeba cukru v České republice je 38 kg na osobu a rok, v USA je to dvojnásobek, až 70 kg. Tam na trhu existuje přes 600 tis. výrobků, v 80% z nich se nachází cukr! Je prokázáno, že cukr vyvolává závislost až 8x vyšší než drogy jako kokain.

Chronický zánět a nemoci

Zánět je typická fyziologická reakce na infekce a poranění, kdy imunita zabíjí mikrobi, obnovuje zdravou tkáň a nastoluje homeostázu. Akutní zánětlivá reakce je časově ohraničená a vede k uzdravení. Imunoregulační cytokiny jako IL-10 a TGF-beta zastavují zánětlivou kaskádu a aktivují regulační buňky.

Nové studie: Infekčnost očkovaných a zánět srdce a cév po očkování mladých lidí

Nové studie ukazují, že virová nálož očkovaných je stejná jako neočkovaných, jiné dvě studie ukazují na riziko infaktu a zánětu srdce po očkování mladých lidí.

Vitamin D významně snižuje úmrtnost a zánětlivou reakci u pacientů s COVID-19.

Nová studie ukazuje, že vitamin D hypoteticky snižuje riziko úmrtí na COVID-19 téměř k nule!! Podle autorů analýzy by se k dosažení žádoucí hladiny vitaminu D3 a užívání dostatečně vysokých ...

SARS-CoV-2 spike protein (COVID-19 i ve vakcínách) blokuje opravu poškozené DNA v buňkách

V nové studii, která ale neproběhla na živém organismu, ale in vitro, na buněčných kulturách, se ukazuje, že SARS-CoV-2 spike protein (základ vakcín proti COVID-19) výrazně blokuje obnovu poškozené DNA, nutnou pro získanou imunitu.

Doplňky stravy pro imunitu

Pestrá strava je základem, jak získat různé mikronutrienty, ale byliny jsou dalším nástrojem pro naši imunitu. Nejsou nutné, pokud žijeme relativně zdravě, ale výrazně nám pomáhají. Podle současných doporučení je základem nutričně bohatá strava, ale v případě větší fyzické zátěže, stresu, epidemie a prevence patří doplňky a byliny k praktickým prostředkům, jak podpořit imunitu.
Pšenice a škodlivý účinek na zdraví

Pšenice a škodlivý účinek na zdraví

Obilniny jsou semena z trávy Poaceae. Kromě toho existují pseudoobilniny, jako pohanka, quinoa, amarant a chia. Některé studie se snaží vzbudit dojem, že obilovny jsou nezbytnou součástí vyvážené stravy.
Lockdown jako hloupé opatření

Lockdown jako hloupé opatření

Lockdown je panické opatření, a historie ukáže, že lockdown je fatálním selháním a omylem v opatřeních proti Covidu i jiným virovým pandemiím. Důsledky lockdownu jsou závažnější než samotný COVID-19. Prof. Woolhouse.

Prodělání nemoci poskytuje lepší imunitu než očkování

O tom, že kolektivní imunita a prodělání nemoci poskytuje větší ochranu než očkování, a riziku očkování mladých lidí a dětí.
Omega-6 mastné kyseliny v potravinách a zánět

Omega-6 mastné kyseliny v potravinách a zánět

Klinické studie a vědecký výzkum prokazuje, že pro zdraví je zásadní vyvážený poměr mezi omega-6 a omega-3 tuky. Jak zmiňuji v mnoha článcích a knihách, výrazný nepoměr mezi omega-3 a omega-6 podporuje zánět.