Vedle tělesného cvičení existuje ještě šest způsobů, jak zlepšit své mentální schopnosti..

Několik jednoduchých principů zlepšuje prokrvení a činnost mozku.

1. Praktické cviky na jednoduché myšlení
2. Zlepšení výživy včetně přírodní stravy
3. Doplnění stravy kvalitními potravinovými doplňky
4. Zbavení těla a mysli znečišťujících látek v zevním prostředí
5. Snížení stresu v životě
6. Užívání přírodních a bezpečných hormonálních látek stimulujících mozkovou činnost.

Podívejme se na typický příklad zahrnující výše zmíněné způsoby. Věnujme se informaci týkající se zlepšení paměti, zpomalení stárnutí mozku v každém věku a též prevenci a možnosti bojovat s mentálním onemocněním. Rozdíl mezi mozkem průměrného člověka a génia spočívá ve zvýšeném krevním průtoku a přívodu kyslíku do mozku génia žilami a tepnami mozkových blan ve třech mozkových oblastech. Toto zásobení krví a kyslíkem zlepšuje duševní i tělesné cvičení.“
Tento závěr potvrzuje čtyřletý výzkum dr. Johna Stirlinga Meyera a spolupracovníků z Baylorské lékařské univerzity v Hustonu.

V tomto experimentu vědci provedli standardní neurologické a psychologické vyšetření u 83 zdravých účastníků studie ve věku kolem 63 let, kteří byli zaměstnáni. Změřen byl též krevní průtok mozkem, který byl v normě. Třetina účastníků pracovala, druhá třetina odešla do důchodu, ale zůstala fyzicky a duševně aktivní a poslední třetina osob v důchodu přestala aktivně žít.
Po čtyřech letech se u poslední neaktivní skupiny zjistil snížený krevní průtok mozkem a významné snížení IQ oproti zbylým dvěma skupinám.

Dr Meyer uzavírá, že pokles krevního zásobení mozku a snížení IQ spolu jednoznačně souvisí, neboť jediný rozdíl mezi zkoumanými skupinami byla úroveň fyzické a duševní aktivity. Tento závěr potvrzují i jiné studie včetně pokusů na zvířatech, jak se dozvíte v kapitole věnované tomuto tématu.

Zlepšená výživa často zvyšuje IQ a také schopnost řešit problémy. Téměř u všech pacientů, kteří dodržují stravovací doporučení, se zlepší zdraví, koncentrace a paměť.
Doporučuji omezit nebo vyhnout se neplnohodnotnému jídlu a konzumovat stravu bohatou na bezlepkové obilniny, luštěniny, semena, ořechy, a enzymy obsahující ovoce a zeleninu.

df

Nová analýza ve vědeckém časopise: Nežádoucí účinky mRNA vakcín a spike protein

Nová analýza ve vědeckém časopise: Nežádoucí účinky mRNA vakcín a spike protein

V mRNA vakcínách (Moderna, Pfizer) se nachází mRNA kódující protein S, která je dopravována prostřednictvím lipidových nanočástic do lidských buněk, které produkují virový protein, nebo příbuzné ...

Veganská strava je extrém (až na jednu výjimku) a proč jíst živočišné potraviny

Běžná západní strava vč. typických jídel konzumovaných u nás patří mezi nejhorší věci, které můžete udělat svému tělu, o čemž svědčí nárůst metabolických onemocnění v této zemi včetně cukrovky, obezity, autoimunitních nemocí.

Vysoké riziko myokarditidy po COVID-19 očkování mRNA vakcínami u  mužů do 30 let

Otázka renomovaných odborníků ve studii publikované v lednu 2022 zněla: Jaké je riziko myokarditidy po mRNA vakcinaci proti COVID-19?

Cukr přidaný i ovocný – riziko pro zdraví

Spotřeba cukru v České republice je 38 kg na osobu a rok, v USA je to dvojnásobek, až 70 kg. Tam na trhu existuje přes 600 tis. výrobků, v 80% z nich se nachází cukr! Je prokázáno, že cukr vyvolává závislost až 8x vyšší než drogy jako kokain.

Chronický zánět a nemoci

Zánět je typická fyziologická reakce na infekce a poranění, kdy imunita zabíjí mikrobi, obnovuje zdravou tkáň a nastoluje homeostázu. Akutní zánětlivá reakce je časově ohraničená a vede k uzdravení. Imunoregulační cytokiny jako IL-10 a TGF-beta zastavují zánětlivou kaskádu a aktivují regulační buňky.

Nové studie: Infekčnost očkovaných a zánět srdce a cév po očkování mladých lidí

Nové studie ukazují, že virová nálož očkovaných je stejná jako neočkovaných, jiné dvě studie ukazují na riziko infaktu a zánětu srdce po očkování mladých lidí.

Vitamin D významně snižuje úmrtnost a zánětlivou reakci u pacientů s COVID-19.

Nová studie ukazuje, že vitamin D hypoteticky snižuje riziko úmrtí na COVID-19 téměř k nule!! Podle autorů analýzy by se k dosažení žádoucí hladiny vitaminu D3 a užívání dostatečně vysokých ...

SARS-CoV-2 spike protein (COVID-19 i ve vakcínách) blokuje opravu poškozené DNA v buňkách

V nové studii, která ale neproběhla na živém organismu, ale in vitro, na buněčných kulturách, se ukazuje, že SARS-CoV-2 spike protein (základ vakcín proti COVID-19) výrazně blokuje obnovu poškozené DNA, nutnou pro získanou imunitu.

Doplňky stravy pro imunitu

Pestrá strava je základem, jak získat různé mikronutrienty, ale byliny jsou dalším nástrojem pro naši imunitu. Nejsou nutné, pokud žijeme relativně zdravě, ale výrazně nám pomáhají. Podle současných doporučení je základem nutričně bohatá strava, ale v případě větší fyzické zátěže, stresu, epidemie a prevence patří doplňky a byliny k praktickým prostředkům, jak podpořit imunitu.
Pšenice a škodlivý účinek na zdraví

Pšenice a škodlivý účinek na zdraví

Obilniny jsou semena z trávy Poaceae. Kromě toho existují pseudoobilniny, jako pohanka, quinoa, amarant a chia. Některé studie se snaží vzbudit dojem, že obilovny jsou nezbytnou součástí vyvážené stravy.
Lockdown jako hloupé opatření

Lockdown jako hloupé opatření

Lockdown je panické opatření, a historie ukáže, že lockdown je fatálním selháním a omylem v opatřeních proti Covidu i jiným virovým pandemiím. Důsledky lockdownu jsou závažnější než samotný COVID-19. Prof. Woolhouse.

Prodělání nemoci poskytuje lepší imunitu než očkování

O tom, že kolektivní imunita a prodělání nemoci poskytuje větší ochranu než očkování, a riziku očkování mladých lidí a dětí.