Náplň
2/3 šálku hrozinek
3 střední jablka, oloupaná a nakrájená na plátky
1 lžíce palmového cukru
1 lžička skořice
1/8 lžičky muškátového oříšku
Koláč
3/4 šálku másla
1 šálku špaldové mouky
1 šálek palmového cukru
1/2 lžička soli
1 rozšlehané vejce
1/4 šálek nasekaných vlašských ořechů
1. Předehřejte troubu na 170 st.C. Hrozinky v malé misce zalijte horkou vodou a povařte 20-30 sekund. Odkapané hrozinky smíchejte s jablky. Pak dejte do větší zapékací misky.
2. V malé misce smíchejte cukr, skořici a muškátový oříšek a posypejte ovoce.
3. Rozpusťte máslo. V jiné misce smíchejte mouku, cukr, sůl a vejce. Vmíchejte máslo a potřete směsí ovoce, posypejte oříšky.
4. Pečte do zlatova asi 40 minut. Podávejte teplé.