Poctivý domácí svařák, který zahřeje na těle i na duši a navodí tu pravou vánoční atmosféru.
Suroviny
- 1 hrnek vody (250 ml)
- 3 kapky stevie
- 8 hřebíčků
- 2 badyány
- 1 celá skořice
- Špetka mletého zázvoru
- Špetka čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku
- 1 pomeranč v bio kvalitě
- 1 citron v bio kvalitě
- 0,7l kvalitního červeného vína
- 2 polévkové lžíce kvalitního koňaku (brandy)
Postup
- Citron a pomeranč nakrájíme na plátky.
- Vodu vlijeme do hrnce a přidáme všechny suroviny kromě alkoholu.
- Dáme na oheň a přivedeme k varu.
- Snížíme teplotu a zvolna vaříme asi 10 minut.
- Přidáme víno a při nejnižší teplotě zahříváme do té chvíle, kdy je víno horké. Nesmí se vařit.
- Stáhneme z ohně a přilijeme koňak.
*Licence na fotografii: 2.0 Generic (CC BY 2.0).