Suroviny

  • 2 polévkové lžíce piniových oříšků
  • 4 vejce, uvařená natvrdo a oloupaná (nejlépe v bio kvalitě)
  • 2 avokáda
  • Šťáva z 1 bio citronu
  • 1 čajová lžička kokosového oleje
  • 1⁄2 čajové lžičky vloček z mořské řasy wakame
  • Čerstvě mletá himálajská sůl
  • Čerstvě mletý černý pepř
  • Výhonky na ozdobu (například červená řepa, vojtěška nebo ředkvičky)

Postup

  1. Malou pánvičku si rozpálíme na střední teplotě nasucho. Vsypeme piniové oříšky a zlehka je opečeme. Stáhneme z ohně a dáme vychladnout.
  2. Vejce podélně rozpůlíme, vyjmeme žloutky, nastrouháme je najemno a vložíme do misky, bílky si dáme stranou.
  3. Avokáda podélně rozkrojíme, lžičkou vyjmeme pecku, velkou lžící vydlabeme dužinu a nastrouháme ji najemno do misky ke žloutkům.
  4. Přidáme citronovou šťávu, kokosový olej, vločky wakame, sůl, pepř a ručním mixérem ušleháme dohladka. Tímto krémem plníme půlky bílků
  5. Posypeme piniovými oříšky a zdobíme výhonky.

Recept z knihy

Kuchařka pro dokonalou imunitu

David Frej, Kateřina Weinerová
Kuchařka pro dokonalou imunitu nabízí celoživotně vyváženou stravu — na rozdíl od polotovarů a nutričně chudých potravin s pesticidy, endogenními disruptory, cukrem a rafinovanými rostlinnými oleji. V praxi se jedná o snížení množství sacharidů, maximální omezení cukru, dostatek antioxidantů a fytochemikálií, kvalitních bílkovin a tuků, ovoce, zeleniny, fermentovaných a zelených potravin. Vedle 129 receptů na vyváženou stravu, která stimuluje optimální činnost naší imunity a snižuje riziko infekcí, obsahuje tato publikace v kapitolách o makroživinách, tucích, bílkovinách, sacharidech a makronutrientech praktické rady a ověřená doporučení, tipy pro podporu imunity a také seznam vhodných a nevhodných potravin.

Obsah / ukázka / video ke knize:

www.davidfrej.cz/kucharka-pro-dokonalou-imunitu

Polévka s červenou čočkou a řapíkatým celerem

Polévka s červenou čočkou a řapíkatým celerem

Recept na skvělou polévku s vysokým obsahem vitaminu C.
Vánoční svařené víno

Vánoční svařené víno

Poctivý domácí svařák, který zahřeje na těle i na duši a navodí tu pravou vánoční atmosféru.
Zimní čaj na posílení trávení

Zimní čaj na posílení trávení

Recept na směs koření pro přípravu čaje, který podpoří zdravé trávení.

Vánoční štola

Vánoční štola má velmi dlouhou tradici, první zmínky pocházející už z roku 1329. V tomto receptu použijeme tofu.

Vánoční kakaové koláčky

Tradiční „sádlové“ koláčky z kokosového oleje a pohankové mouky.

Raw vánoční kameny

Tři druhy netradičních vánočních „kamenů“. S práškem z modré spirulíny, ibišku nebo raw kakaa.

Čokoládovo-mandlové koláčky

Mandlová mouka a máslo nahradí nezdravou pšenici a dodává oříškovou chuť, kvalitní kakao a čokoláda je zdravá pro srdce a mozek.

Vánoční polévka

Kapří polévka jinak...

Voňavé kokosky

I sladkosti na vánoce nemusí být plné pšenice a nekvalitní mouky... (Pokračování textu…)

Datlové kuličky

Kombinace datlí a zdravých ořechů. 1 hrnek vypeckovaných datlí2 polévkové lžíce vody1 hrnek mletých vlašských ořechů4 polévkové lžíce datlového sirupuMleté ořechy na obalení ...

Pečený pórek

Pro střevo zdravá příloha k masu či rybě.

Salát s řepovými listy, ořechy a granátovými semínky

Salát s protizánětlivými látkami a vlákninou. 6 velkých listů řepy1/3 šálku granátových semínek½ šálku vlašských ořechů (Pokračování textu…)