Suroviny
- 2 polévkové lžíce piniových oříšků
- 4 vejce, uvařená natvrdo a oloupaná (nejlépe v bio kvalitě)
- 2 avokáda
- Šťáva z 1 bio citronu
- 1 čajová lžička kokosového oleje
- 1⁄2 čajové lžičky vloček z mořské řasy wakame
- Čerstvě mletá himálajská sůl
- Čerstvě mletý černý pepř
- Výhonky na ozdobu (například červená řepa, vojtěška nebo ředkvičky)
Postup
- Malou pánvičku si rozpálíme na střední teplotě nasucho. Vsypeme piniové oříšky a zlehka je opečeme. Stáhneme z ohně a dáme vychladnout.
- Vejce podélně rozpůlíme, vyjmeme žloutky, nastrouháme je najemno a vložíme do misky, bílky si dáme stranou.
- Avokáda podélně rozkrojíme, lžičkou vyjmeme pecku, velkou lžící vydlabeme dužinu a nastrouháme ji najemno do misky ke žloutkům.
- Přidáme citronovou šťávu, kokosový olej, vločky wakame, sůl, pepř a ručním mixérem ušleháme dohladka. Tímto krémem plníme půlky bílků
- Posypeme piniovými oříšky a zdobíme výhonky.
Recept z knihy
Kuchařka pro dokonalou imunitu
David Frej, Kateřina Weinerová
Kuchařka pro dokonalou imunitu nabízí celoživotně vyváženou stravu — na rozdíl od polotovarů a nutričně chudých potravin s pesticidy, endogenními disruptory, cukrem a rafinovanými rostlinnými oleji. V praxi se jedná o snížení množství sacharidů, maximální omezení cukru, dostatek antioxidantů a fytochemikálií, kvalitních bílkovin a tuků, ovoce, zeleniny, fermentovaných a zelených potravin. Vedle 129 receptů na vyváženou stravu, která stimuluje optimální činnost naší imunity a snižuje riziko infekcí, obsahuje tato publikace v kapitolách o makroživinách, tucích, bílkovinách, sacharidech a makronutrientech praktické rady a ověřená doporučení, tipy pro podporu imunity a také seznam vhodných a nevhodných potravin.