Články

Vitaminy K2 a jeho zdroje

O existenci vitaminu K se ví od poloviny minulého století, ale jedna z jeho forem, vitamin K2, dostal svůj název teprve roku 2007.

Číst dále: Vitaminy K2 a jeho zdroje

 

Drahá pšenice - jeden z důvodů, proč jí nejíst

Nedávno proběhla médii informace, že výrazně podraží pšenice a pečivo...

 

Číst dále: Drahá pšenice - jeden z důvodů, proč jí nejíst

 

Máme vitaminu D dostatek?

Vitamin D v podstatě není vitamin, ale důležitý hormon pro kosti, imunitu a mozek, snižuje zánět a tak riziko chronických nemocí. Časopis dTest tvrdí, že opalovací krémy (které údajně nenahradí některé oleje s vysokým ochranným faktorem) nezpůsobují nedostatek vitaminu D, protože se natíráme nedostatečnou vrstvou krémů, ale hlavně, a to je překvapení: ve stravě máme dostatek vitaminu D!

Číst dále: Máme vitaminu D dostatek?

 

Nemoci spojené se střevní mikroflórou

Se sníženou bariérovou ochrannou funkcí sliznic našeho střeva souvisí problematika nejrůznějších nemocí, kdy se například eubióza, optimální osídlení trávicího ústrojí mikroflórou, které příznivě ovlivňuje organismus, mění v dysbiózu neboli porušené složení bakteriální flóry ve střevě, které se považuje se za jeden z patogenetických mechanismů nejen střevních zánětlivých chorob, ale mnoha autoimunitních chorob.

Číst dále: Nemoci spojené se střevní mikroflórou

 

United Airlines, divadlo a krize

Málokomu asi ušel incident v letadle společnosti United Airlines, kde ochranka vyvedla nedobrovolně cestujícího z letadla...

Číst dále: United Airlines, divadlo a krize

 

Noční křik kojence a kojení - program pro přežití?

Když dítě večer pláče, vyčerpaní rodiče řeší, jestli nemá hlad, není mu zima, nemá mokré plenky, necítí se samo. Vědci z Harvardu nabízejí též jiné, diskutabilní vysvětlení...

 

Číst dále: Noční křik kojence a kojení - program pro přežití?

 

Strava z doby kamenné

Paleolitické období byla dlouhá doba v lidské historii, a to od chvíle, kdy jsme se naučili používat kamenné nástroje z doby asi 2,6 milionu let až do 10,000 před Kristem, kdy začala zemědělská revoluce.

Číst dále: Strava z doby kamenné

 

Mýtus o zlém cholesterolu

Je rok 2017 a v médiích se neustále opakuje jedna velká lež: Cholesterol je hlavní rizikový faktor nemocí srdce a cév, často s přihlouplými billboardy a reklamou o tom, jak potraviny bez cholesterolu jako margaríny jsou zdravé pro srdce.

Číst dále: Mýtus o zlém cholesterolu

 

Tučné superpotraviny v naší stravě

Chcete mít zdravé srdce, udržet si normální váhu, nezapomínat jména přátel? Pak jsem pro vás připravil ty potraviny, které by ještě před několika lety byly zakázané výživovými poradci a lékaři. Kvalitní a zdravé tuky jsou nejdůležitější živinou, v minulosti vychvalovanou i haněnou, doporučenou i zakázanou.

Číst dále: Tučné superpotraviny v naší stravě

 

Houby a jejich zdravotní účinky

Houby jsou v poslední době často citovány pro své účinky zejména na imunitní systém...

Číst dále: Houby a jejich zdravotní účinky

 

Více článků...

Strana 6 z 28

«ZačátekPředchozí12345678910DalšíKonec»