Články
Lepek ve stravě u kojenců nesnižuje riziko celiakie
Dvě nové studie přinášejí potvrzení toho, že lepek u kojenců zatěžuje imunitu a doporučení pediatrů dávat lepek už od 4 měsíců, aby se předešlo celiakii nemá význam.
Číst dále: Lepek ve stravě u kojenců nesnižuje riziko celiakie
Savásana - mrtvolka
Poloha mrtvolky neboli Savásana je zklidňující pozice většinou po skončení cvičení či na relaxaci.
Způsoby, jak dosáhnout bystré mysli
Vedle tělesného cvičení existuje ještě šest způsobů, jak zlepšit své mentální schopnosti..
Kofein-jaké je bezpečné množství?
Vědci souhlasí s tím, že kofein ve dvou šálcích kávy denně-asi 200 miligramů-neškodí...
Lepek a zdravotní riziko
Co mnoho lidí nehodnotí (včetně některých lékařů) při diagnoze je, že za mnohými nejen zažívacími obtížemi stojí lepek, který způsobuje mnoho zdravotních obtíží. Častá konzumace lepku se nedoporučuje ani pro zdravé lidi.
Lepek - nebezpečná bílkovina
Pšeničná mouka (například běžné světlé i tmavé pečivo) spolu s bílým cukrem se nejvíce podílí na vzniku degenerativních nemocí. Lepek se definuje jako bílkovina v moučném prášku obilného zrna vzniklá po odstranění škrobu a je škod¬livá pro osoby, které tuto látku nesnášejí.
Je víno zdravější než jiné druhy alkoholu?
V posledních 10 letech se diskuze soustředila na to, zda veškeré druhy alkoholu mají stejně prospěšný vliv na zdraví. V roce 1996 byla v časopise British Medical Journal publikována analýza 25 studií sledující účinek piva, vína a destilátů na ischemickou chorobu srdeční...
Kvasinky neboli mykózy
V letním období zejména s návštěvou koupališť a bazénů se často objevují kvasinková onemocnění.
Stres a oko hurikánu
Stres je jednou ze základních příčin zánětů v těle a nemocí. Připomeňme si, co o tom píše John Douillard v knize Sezonní dieta, kterou jsem kdysi překládal.
Více článků...
- Slunce a pokožka
- Meditace pro energii
- Infekce na cestách
- Nesmysl zvaný nízkotučná strava
- Rychlý odpočinek pro mladou maminku
- Jste ranní nebo večerní typ?
- Zánět - neviditelný zabiják
- Dehydratace a zánět
- Lomená svíčka
- Zdravotní rizika nízkosacharidových diet
- Potraviny, které lze jíst častěji
- Fenoly - protirakovinné a protizánětlivé látky
- Potraviny pro správné trávení
- Karotenoidy-přírodní antioxidanty
- Pohyb a riziko onemocnění srdce
- Pohyb je důležitý, ale stačí přirozený pohyb
- Deset zlatých pravidel pro stravování
- Zdravé trávení a zažívání
- Správný výběr potravin
- Cvik na posílení trávení
- 10 falešných předpokladů moderní vědy
- Močové infekce bez antibiotik
- Nemáte sníženou funkci štítné žlázy?
- Zemská imunita a jak si zvýšit vlastní imunitu
- Šokující zpráva: Ebola může mít 42 dnů inkubační dobu, ne 21 dnů!
- Rady na silnou imunitu proti virům a nachlazení
- Ebola-mýty a skutečnost
- Deset věcí pro ochranu nejen před virem Ebola
- Antibiotika-fakta a fikce
- 10 potravin pro malé děti
- Posílení jater
- Jak rychle se vstřebá alkohol
- Alkohol a zdraví
- Pět osvědčených způsobů v prevenci a léčbě artritidy
- Nemoci štítné žlázy
- Voda a jakou vodu pít?
- Pitný režim
- Dračí pozice
- Cukrovka-diabetes mellitus
- Cukrovka a její léčba stravou a bylinami
- 8 potravin pro zdravé tělo a mysl
- Vitaminové přípravky nejsou bezpečné?
- Šitali-chladivý dech
- Letní tipy pro zdraví
- Tipy pro zdravou pokožku v létě
- Sarvangasana
- Proč omezovat lepek ve stravě
- Potraviny a byliny na vysoký krevní tlak
- Meditace na krevní tlak
- Toxiny v našem prostředí
Strana 9 z 27
«ZačátekPředchozí12345678910DalšíKonec»