Články

Proč antibiotika stále častěji nefungují

Antibiotika se používají k léčení infekcí způsobených bakteriemi. Nemají žádné účinky proti infekcím způsobeným viry...

 

Číst dále: Proč antibiotika stále častěji nefungují

 

Očkování proti chřipce aneb jak se stát pokusným králíkem

Blíží se chřipkové období a můžeme se těšit opět na agresivní kampaň očkování proti chřipce. V příbalovém letáku vakcíny proti chřipce Vaxigrip Tetra se uvádí: "Tento přípravek podléhá dalšímu sledování. To umožní rychlé získání nových informací o bezpečnosti. Můžete přispět tím, že nahlásíte jakékoli nežádoucí účinky, které se u Vás vyskytnou...."

Číst dále: Očkování proti chřipce aneb jak se stát pokusným králíkem

 

Málo tuku, hodně cukrů a korupce

Výrobci cukru podplatili v 60. letech vědce z Harvardu, aby zapomněli na varující spojitost cukru se srdečními nemocemi a nahradili cukr jinými obětním beránkem, tukem...

 

Číst dále: Málo tuku, hodně cukrů a korupce

 

Kokosový olej a omyly odborníků na výživu

V nedávných článcích tzv. odborníci na výživu a oleje neustále varují před nasycenými tuky, kam patří i kokosový olej, který prý obsahuje nebezpečné nasycené tuky a lepší je používat řepkový a další rafinované oleje. Je tedy kokosový olej tak nebezpečný?

 

Číst dále: Kokosový olej a omyly odborníků na výživu

 

Bakterie v očích chrání náš zrak

Je prokázáno studiemi v posledních letech, že střevní mikrobiom hraje rozhodující roli ve zdraví a imunitě. Poslední výzkumy (zatím laboratorní) ukazují, že stejně jako střevo, i zrak má svůj mikrobiom, zásadní pro imunitu chrání oči před infekcí.

 

Číst dále: Bakterie v očích chrání náš zrak

 

Kvašená jídla a střevní mikroflóra

Probiotika najdeme v zelenině vystavené mléčnému kvašení, což platí zejména o kysaném zelí a dalších kvašených potravinách včetně ryb,vajec či luštěnin...

 

Číst dále: Kvašená jídla a střevní mikroflóra

 

Opravdu je veganství ta jediná správná cesta?

Nový dokument What the Health je osočen kritiky a hlavními médii jako zavádějící film, uvádějící nepravdivé informace o živočišných produktech a navádění k veganství...

 

Číst dále: Opravdu je veganství ta jediná správná cesta?

 

Nesmyslná teorie o nebezpečných živočišných tucích

Mnozí zastánci čistě rostlinné stravy označují sádlo, vejce či maso za nezdravou potravinu, plnou pesticidů, hormonů a antibiotik, způsobující kornatění tepen, infarkt, zácpu, a rakovinu, které bychom se měli vyhnout jako moru....

Číst dále: Nesmyslná teorie o nebezpečných živočišných tucích

 

Vitaminy K2 a jeho zdroje

O existenci vitaminu K se ví od poloviny minulého století, ale jedna z jeho forem, vitamin K2, dostal svůj název teprve roku 2007.

Číst dále: Vitaminy K2 a jeho zdroje

 

Drahá pšenice - jeden z důvodů, proč jí nejíst

Nedávno proběhla médii informace, že výrazně podraží pšenice a pečivo...

 

Číst dále: Drahá pšenice - jeden z důvodů, proč jí nejíst

 

Více článků...

Strana 5 z 28

«ZačátekPředchozí12345678910DalšíKonec»