Kapusta na kokosovém oleji

Recept s použitím zdravého kokosového oleje.

2 lžíce kokosového oleje
2 vejce, rozšlehaná s trochou soli
2 velké stroužky česneku, prolisované
½ zelené cibule, nakrájená na tenké plátky (asi ¾ šálku)
1 šálek na tenké kousky nakrájené zeleniny, jako jsou papriky, mrkev nebo růžičková kapusta
1 středně velká hlávka kapusty, listy jemně nakrájené
¼ lžičky jemné soli
¾ šálku kokosových vloček (ne strouhaný kokos)
2 šálky vařené a vychladlé hnědé rýže
2 lžičky tamari omáčky
2 lžičky chilli česnekové omáčky
1 limetka, rozkrojená na polovinu
čerstvý koriandr, na ozdobení

Rozehřejte velký wok, či litinovou pánev na středně-vysokou teplotu. Jakmile je pánev je dostatečně horká, přidejte 1 lžičku oleje. Zalijte vejci a poduste za občasného míchání, až se vejce opečou. Přeneste vejce do mísy. V případě potřeby pánev otřete papírovým ručníkem.

Přidejte jednu polévkovou lžíci oleje na pánev, vmíchejte česnek, cibuli a zeleninu. Povařte za stálého míchání po dobu 30 sekund nebo déle, dokud zelenina nezměkne. Přidejte kapustu a ¼ lžičky soli. I nadále duste, za častého míchání, dokud kapusta nezměkne, asi několik minut. Přeneste obsah pánve do mísy s vejci.

Přidejte zbývající dvě čajové lžičky oleje v hrnci. Kokosové vločky orestujte za stálého míchání dozlatova. Přidejte rýži do hrnce a prohřejte za občasného míchání, asi 3 minuty.

Nalijte obsah z mísy zpět do hrnce. Přidejte 2 čajové lžičky tamari omáčky a pálivou omáčku (chilli). Promíchejte a na talíři pokapejte šťávou z ½ limetky. Ozdobte špetkou potrhaných koriandrových listů či jinými bylinkami.

Dr.Frej na Facebooku
Novinky e-mailem
Informace o novinkách,
články o zdraví, recepty

Novinky, zdraví (archív)
Byliny a poradna (archív)



Banner
Banner
Banner