Rybí karí

Ryba s kokosovým olejem a kořením působí protizánětlivě.

 

4 filety pevné ryby (např. štika, candát, okoun)
2 polévkové lžíce bio citronové šťávy
sůl
2 polévkové lžíce kokosového oleje
1 malý pórek nakrájený na tenká kolečka
½ hrnku rybího vývaru nebo vody
¼ čajové lžičky mletého zázvoru
1 čajová lžička karí
špetka skořice
1 čajová lžička mleté kurkumy
najemno nastrouhaná citronová kůra na ozdobu
čerstvý koriandr na ozdobu

 

Rybí filety omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kostky. Přendáme do mísy, polijeme citronovou šťávou, osolíme a promícháme. V pánvi wok nebo v hlubší pánvi rozehřejeme kokosový olej, vložíme pórek a lehce při střední teplotě orestujeme. Vyjmeme z pánve a dáme stranou. Do téže pánve vložíme rybí kostky, které jsme ještě osušili papírovým ubrouskem, a krátce opečeme.
Zalijeme rybím vývarem nebo vodou, přidáme všechno koření a orestovaný pórek, lehce promícháme a necháme provařit už jen 1-2 minuty. Podáváme ozdobené citronovou kůrou a čerstvým koriandrem.

Dr.Frej na Facebooku
Novinky e-mailem
Informace o novinkách,
články o zdraví, recepty

Novinky, zdraví (archív)
Byliny a poradna (archív)



Banner
Banner
Banner