Kokosovo-hráškovo-mátová polévka

Letní polévka.


• 2 lžíce extra panenského olivového oleje
• 1 žlutá cibule, nakrájená
• 1 plechovka sterilovaného hrášku
• 1 šálek mátových listů, + pár listů na ozdobu
• 1/4 lžička soli
• 1/2 šálku kokosového mléka
• 1 1/2 šálku zeleninového vývaru

Orestujte cibuli na rozehřátém olivovém oleji 10 minut, sundejte z ohně a odložte stranou.

Do mixéru dejte cibulovou směs, přidejte hrášek, mátu a sůl. Rozmixujte.

Přimíchejte kokosové mléko a vývar  a mixujte do jemné polévkové konzistence.

Podávejte o pokojové teplotě ozdobené mátovými listy a můete zahustit trochou kokosového mléka..

Dr.Frej na Facebooku
Dr.Frej na Youtube