Zeleninová miso polévka

Miso a tempeh je nejzdravější sójová potravina a s brokolicí působí protizánětlivě.

 

4 šálky zeleninového vývaru
2 šálky (560 ml) filtrované vody 
120 g) tempehu, nakrájený na kostičky
1 šálek nakrájených hub shitake
1 nakrájená mrkev
2 šálky (500 ml) růžiček brokolice
1/3 šálku pasty miso
1 list nori (není nutné)


1. Ve velkém hrnci smíchejte vývar a 2 šálky
(500 ml) vody, které přiveďte k varu.
2. Vmíchejte tempeh a houby. Snižte teplotu na středním až nízkém ohni a duste 10 minut.
3. Přidejte mrkev a brokolici a duste asi 5 minut až je brokolice měkká. Sundejte
polévku z ohně.
4. Rozpusťte miso v 1/4 šálku (60 ml) vody, pak vmíchejte miso směs k směsi v hrnci.
5. Pokud používáte nori, přidejte na ozdobu. Podávejte horké.

 

Dr.Frej na Facebooku
Novinky e-mailem
Informace o novinkách,
články o zdraví, recepty

Novinky, zdraví (archív)
Byliny a poradna (archív)



Banner
Banner
Banner