Protizánětlivá polévka na silnou imunitu.
1 mrkev
1 pórek
4 kusy hlívy ústřičné
2 polévkové lžíce olivového oleje
1 l zeleninového vývaru nebo vody
1 polévková lžíce bio miso pasty
sůl, mletý černý pepř
Mrkev oloupeme a nakrájíme na velmi tenké nudličky. Pórek dobře omyjeme a také nakrájíme na drobné nudličky. Hlívu očistíme a nakrájíme taktéž na jemné nudličky. V hrnci při střední teplotě rozehřejeme olivový olej, přidáme hlívu a restujeme asi 2 minuty. Přidáme ostatní zeleninu, velmi krátce orestujeme a zalijeme vývarem nebo vodou. Přivedeme k varu, pak snížíme teplotu na minimum a zvolna vaříme asi 5 minut. Pak přidáme miso pastu, ochutíme solí, pepřem, dobře promícháme a povaříme zvolna ještě asi 2 minuty.