1,5 kg sladkých brambor, oloupaných, nakrájených na kolečka
1/2 šálku javorového sirupu
himalájská sůl
1 lžička pomerančové kůry
6 lžíce másla z lednice, nakrájených na 1 cm tenké plátky
1/3 šálku palmového cukru
1 a 1/2 šálku pekanových ořechů
Předehřejte troubu na 200 st.C. Přiveďte k varu 2 litry slané vody (1 lžíce soli na 2 litry). Vložte kolečka sladkých brambor a poduste asi 4 minuty. Sundejte z ohně, přeceďte a opláchněte ve studené vodě.
Pekáč vymažte máslem, na dno rozprostřete kolečka sladkých brambor, a klaďte ve vrtbách na sebe. Osolte, případně přidejte pomerančovou kůru. Zalijte javorovým sirupem a posypte 2 lžícemi másla. Přikryjte folií a pečte do měkka, asi 20 minut.
Rozemelte ¾ šálku pekanových ořechů, zbytek ořechů nakrájejte nahrubo. Palmový nebo třtinový cukr smíchejte s namletými ořechy v míse. Vmíchejte prsty zbytek másla. Vmíchejte nahrubo nakrájené ořechy.
Směsí pekanových ořechů posypte sladké brambory. Pečte dozlatova asi 15 minut.