170 g chřestu, bez konců, jemně nasekaného
280 g plechovka artyčoků ve slaném nálevu, odkapané, jemně nasekané
2 vejce
2 lžíce jemně nasekané čerstvé máty
½ šálku (40 g) jemně strouhaného parmazánu
¼ šálku (35 g) mouky špaldové
extra panenský olivový olej na smažení
Olivová zálivka
½ šálku (60 g) zelených oliv, bez pecek, jemně nasekaných
½ šálku (60 g) černých oliv, bez pecek, jemně nasekaných
¼ šálku jemně nasekané čerstvé petržele
1 lžíce jemně nasekané čerstvé pažitky
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy
Smíchejte ingredience na zálivku v malé misce.
Smíchejte chřest, artyčoky, vejce, mátu, sýr a mouku ve středně velké míse.
Olej zahřejte ve velké pánvi, směs po lžících orestujte oboustranně do zlatova.
Nechejte osušit na kuchyňském papíře a podávejte horké s olivovou zálivkou.