Miso a tempeh je nejzdravější sójová potravina a s brokolicí působí protizánětlivě.
4 šálky zeleninového vývaru
2 šálky (560 ml) filtrované vody
120 g) tempehu, nakrájený na kostičky
1 šálek nakrájených hub shitake
1 nakrájená mrkev
2 šálky (500 ml) růžiček brokolice
1/3 šálku pasty miso
1 list nori (není nutné)
1. Ve velkém hrnci smíchejte vývar a 2 šálky
(500 ml) vody, které přiveďte k varu.
2. Vmíchejte tempeh a houby. Snižte teplotu na středním až nízkém ohni a duste 10 minut.
3. Přidejte mrkev a brokolici a duste asi 5 minut až je brokolice měkká. Sundejte
polévku z ohně.
4. Rozpusťte miso v 1/4 šálku (60 ml) vody, pak vmíchejte miso směs k směsi v hrnci.
5. Pokud používáte nori, přidejte na ozdobu. Podávejte horké.