Čokoládové piškoty

2 šálky špaldové celozrnné mouky 
2 lžíce lněného semínka
1/2 lžičky jedlé sody
1/4 lžičky soli
1/3 šálku třtinového cukru
1/3 šálku palmového cukru
2 velké bílky
1 velké vejce
1 1/2 lžičky vanilkového extraktu
2/3 šálku tmavé bio čokolády nebo čokoládových lupínků
3/4 šálku nesolených mandlí1.

1. Předehřejte troubu na 180 °C.
2. Mouku, lněné semínko, sodu, sůl a v míse rozmíchejte. Rozmixujte cukry, vaječné bílky a vejce v misce při vysoké rychlosti po dobu 2 minut. Přidejte vanilku, dobře promíchejte. Vmíchejte mouku do vaječné směsi. Přidejte nadrobenou čokoládu a mandle. Těsto rozdělte na 3 stejné části. Vyválejte každou porci na asi 15 cm dlouhý a 2.5 cm tlustý váleček. Dejte vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem. Pečte při 180 ° C po dobu 20 minut, do měkka.
3. Odeberte z plechu na pečení, nechejte vychladit 10 minut na roštu. Nakrájejte podélně na 30 (1 cm) plátků. Položte na plech na pečení. Snižte teplotu trouby na 170°C; pečte 7 minut. Otočte a ještě pečte 7 minut. Odeberte z plechu na pečení, nechejte vychladnout na roštu.