500g paníra, nakrájený na kostičky*
1 lžička himalájské soli
1/8 lžičky kurkumy
1/4 šálku bio jogurtu
2 lžíce extra panenského olivového oleje
4 celé červené chilli
1/4 lžičky semínek adžvanu
1 lžičky semínek koriandru
1/4 lžičky semen pískavice
1/2 lžičky černého pepře
1/2 lžičky semen fenyklu
1 ½ šálku listů mladého špenátu
Smíchejte panír, jogurt, kurkumu a sůl. Dejte stranou.
V pánvi na mírném ohni na sucho orestujte adžvan, koriandr, pískavici, fenykl a černý pepř asi 1-2 minuty. Rozdrťte pražená semena v hmoždíři. Dejte stranou.
Zahřejte olej ve stejné nádobě na nízké až střední teplotě. Orestujte červené chilli. Vyjměte z pánve a nalámejte každou na 2-3 kusy.
Zvyšte oheň na střední stupeň, přidejte směs s panírem. Za stálého míchání restujte po dobu 3-4 minut, dokud se většina vlhkosti neodpaří. Jogurt by se panír pěkně obalit, takže zůstane nevysušený. Sundejte z ohně.
Vmíchejte všechno suché koření a dobře promíchejte.
Podáváme teplé s listovým špenátem.
* Panír obsahuje mnoho bílkovin a můžete ho koupit ve specializovaném obchodě nebop si připravit sami (viz naše Ájurvédské recepty pro zdraví).