2 velké cibule
1 lžička sušených bylinek
½ lžičky muškátového oříšku
1 mrkev
1 tuřín
černý pepř a kamenná sůl
30 g másla
1,5 litru vody
Nasekejte najemno cibuli a orestujte na másle v hrnci, kde se bude připravovat polévka. Přilijte vodu. Na tenké plátky nakrájenou mrkev, tuřín spolu s bylinkami, muškátovým oříškem a kořením vmíchejte do polévky. Poduste 1 hodinu, přeceďte a vodu nalijte zpět do hrnce, přiveďte k varu.
Přidejte knedlíčky, které vyrobíte takto:
250ml polévky, 4 vejce, špetka muškátu, koření Rása.
Rozšlehaná vejce vmíchejte do 250 ml polévky a okořeňte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Přelijte do máslem vymazané nádoby, umístěnou do hrnce s vroucí vodou a knedlíčky nechejte zhoustnout.
Nakrájejte je pak na malé kousky lžící a chvíli povařte v polévce.