Velmi snadný na přípravu s chutí sladkých datlí a pražených vlašských ořechů.
1 šálek sušených vypeckovaných datlí, nasekané
4 lžíce obilného např. ovesného mléka
1/2 šálku másla
1/2 šálku palmového cukru
2 vejce, lehce rozšlehané
1 hrnek špaldové mouky s kypřícím práškem
1/4 lžičky mleté skořice
1/2 lžičky mletého zázvoru
1/2 šálku vlašských ořechů , orestované a hrubě nasekané
ananasová omáčka
1 plechovka (398 ml), kousky ananasu ve vlastní šťávě , jemně nasekané
1 lžička maranty
5 lžic pomerančové marmelády
Předehřejte troubu na 180 ° C . Lehce vymažte 1 litr velkou mísu na pudink. Dejte datle do mísy a zalijeme 2 lžícemi mléka. Datle v mléce obalte, nechte nasáknout.
Dejte máslo, cukr, vejce a zbývající mléko do misky. Prosejte mouku, skořici a zázvor, a mixujte po dobu 2 minut nebo dohladka. Vmíchejte namočené datle a vlašské ořechy.
Lžící dejte postupně směs do pudinkové mísy. Položte jí do kastrolu a zalijte vroucí vodou, aby voda dosahovala 1 cm pod horní okraj mísy s pudinkem. Zakryjte pánev a kastrol folií.
Pečte asi 1 hodinu , než pudink lehce vzkypí a jehla, kterou zabodnete do pudinku bude čistá. Pokud ne, pečte dalších 10 minut.
Mezitím připravte omáčku. Vyndejte ananas, uchovejte 2/3 šálku šťávy. Smíchejte marantu s trochou šťávy v malé pánvi, pak vmíchejte zbylou šťávu. Přiveďte k varu a vařte po dobu 1 minuty do zhoustnutí. Vmíchejte ananas a marmeládu do omáčky a duste další 2-3 minuty za občasného míchání.
Přemístěte na servírovací talíř. Přelijte trochu omáčkou a podávejte s omáčkou zbývající v misce.
8 porcí