Proteinové, nízkosacharidové jídlo posilující imunitu. Lze jíst na snídani i oběd.
6 velkých bio nebo omega-3 vejec
2 velké omega-3 bílky
himalájská sůl a mletý pepř
1 lžíce extra panenského olivového oleje
1 šálek střední cibule, jemně nasekaná
1 šálek cherry rajčátek, nakrájených na polovinu
2 papričkami jalapeňos, rozpůlených, bez semínek, jemně nasekané
1/4 šálku strouhaného měkkého kozího sýra
1 plechovka černých fazolí
Rozehřejte gril. Ve velké míse rozšlehejte celá vejce, vaječné bílky a petržel; dochuťte polovinou lžičky soli a 1/4 lžičkou pepře.
V pánvi rozehřejte olej na střední teplotě. Přidejte cibuli a rajčata a vařte, dokud cibule nezměkne, asi 6 min. Vmíchejte jalapeňos a vaječnou směs. Posypejte sýrem. Za nízké teploty duste pod pokličkou, asi 5 – 7 minut.
Grilujte frittatu dozlatova, 3 až 4 minuty. Mezitím, v malé pánvi na mírném ohni, prohřejte fazole (přidejte vodu pokud je potřeba); dochuťte solí a pepřem.
Opatrně přesuňte frittatu na velký talíř. Podáváme trojúhelníky frittaty s černými fazolemi jako přílohu.