5 květáků
1 lžíce másla
3 lžíce olivového oleje
malá miska nakládaných hříbků
3-4 rajčata
3 stroužky česneku
1 velká cibule
trochu špaldové mouky
sůl, mletý pepř
2,5 cl červeného vína
Květáky očistíme a na 20 minut namočíme do osolené studené vody, pak opláchneme pod tekoucí vodou a celé vložíme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka. Vařený květák vychladíme ve studené vodě a necháme odkapat.
Na oleji odusíme na kolečka nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme nakrájená rajčata, zalijeme trochou vývaru, přidáme pepř, sůl, třený česnek, hříbky nakládané v octě nakrájené na drobné kostičky, červené víno a asi 10 minut dusíme.
Před podáním květák rychle ohřejeme v páře a každou porci přelijeme připravenou omáčkou, kterou před podáním zjemníme máslem.
Podáváme s basmati rýží.