Quinoa je bezlepková obilnina obsahující vápník a bílkoviny.
2 2 porce
1/3 šálku quinoy
2/3 šálku + ½ šálku vody
1/8 lžičky soli
1 lžíce olivového oleje
¼ lžičky hořčičných semínek
½ lžičky kumínu
1 nakrájená cibule
4 nakríjené listy kapusty
2 nakrájené velké mrkve
2 šálky nakrájených brokolicových růžiček a stonků
1 lžičky sezamového oleje
¼ šálku nakrájených loupaných mandlí
Na malé pánvi přiveďte k varu 2/3 šálku vody s quinoou a solí. Snižte oheň, a pod pokličkou duste 15 minut.
Ve velkém hrnci orestujte na olivovém oleji středním ohni hořčičná a kumínová semínka. Vmíchejte cibuli a restujte do měkka.
Přidejte kapustu, mrkev, brokolici a ½ šálku vody.
Restujte 5 minut na mírném ohni až bude zelenina křupavá.
Přidejte zbylé ingredience. Vše smíchejte ve velké míse s uvařenou quinoou.