Tři druhy netradičních vánočních „kamenů“. S práškem z modré spirulíny, ibišku nebo raw kakaa.

Suroviny

  • 3/4 hrnku mandlového másla
  • 1/2 hrnku javorového sirupu
  • 1/4 hrnku tekutého kokosového oleje
  • 6 polévkových lžic raw kakaa
  • 1 polévková lžíce kešu mletých ořechů
  • 1 čajová lžička mleté skořice
  • Špetka muškátového mletého oříšku
  • Špetka černý čerstvě mletého pepře

Na obalení

  • Modrá spirulína prášek (lze nahradit přírodním modrým barvivem)
  • Ibišek prášek (lze nahradit přírodním červeným barvivem)
  • Raw kakao

Postup

  1. Mandlové máslo rozehřejeme ve vodní lázni.
  2. Kakao, sirup, kešu, skořice, muškátový oříšek, pepř dáme do mixeru a rozmixujeme dohladka.
  3. Přesypeme do mísy, přidáme rozehřáté mandlové máslo, kokosový olej a vypracujeme v těsto.
  4. Těsto vložíme do skleněné mísy, přetáhneme potravinovou folií a uložíme na 3-4 hodiny do lednice.
  5. Pomocí čajové lžičky tvoříme z těsta kuličky, které formujeme do tvaru kamenů asi o velikosti 2 cm a přeložíme na tác.
  6. Opět přetáhneme potravinovou folií a uložíme ještě na 2 hodiny do lednice.
  7. Hotové kameny pak střídavě obalujeme ve spirulíně, ibišku a kakau.

Upozornění: Celkový čas na odležení těsta je 6 hodin.

Vejce plněná avokádovým krémem

Vejce plněná avokádovým krémem

Recept na plněná vejce bohatá na železo z Kuchařky pro dokonalou imunitu.
Polévka s červenou čočkou a řapíkatým celerem

Polévka s červenou čočkou a řapíkatým celerem

Recept na skvělou polévku s vysokým obsahem vitaminu C.
Vánoční svařené víno

Vánoční svařené víno

Poctivý domácí svařák, který zahřeje na těle i na duši a navodí tu pravou vánoční atmosféru.
Zimní čaj na posílení trávení

Zimní čaj na posílení trávení

Recept na směs koření pro přípravu čaje, který podpoří zdravé trávení.

Vánoční štola

Vánoční štola má velmi dlouhou tradici, první zmínky pocházející už z roku 1329. V tomto receptu použijeme tofu.

Vánoční kakaové koláčky

Tradiční „sádlové“ koláčky z kokosového oleje a pohankové mouky.

Raw vánoční kameny

Tři druhy netradičních vánočních „kamenů“. S práškem z modré spirulíny, ibišku nebo raw kakaa.
Vánoce: stres, cukr a mikrobiom

Vánoce: stres, cukr a mikrobiom

Existují dvě věci, kterým se v tomto období nevyhnete - stresu a cukru. I když mají být Vánoce relaxací a rozjímáním, vytvářejí stres a mnozí z nás se přejídají sladkostmi. Stres a cukr jsou ...

Čokoládovo-mandlové koláčky

Mandlová mouka a máslo nahradí nezdravou pšenici a dodává oříškovou chuť, kvalitní kakao a čokoláda je zdravá pro srdce a mozek.

Vánoční polévka

Kapří polévka jinak...

Voňavé kokosky

I sladkosti na vánoce nemusí být plné pšenice a nekvalitní mouky... (Pokračování textu…)

Dva esenciální oleje na Vánoce

Vánoce jsou spojeny s pověrami, mýty, symbolikou a také mnoha přírodními recepty na zdravotní neduhy. (Pokračování textu…)