Rybí krém z pstruha nemusí obsahovat smetanu…
2 polévkové lžíce olivového oleje
1 cibule nakrájená na kostky
1 stroužek nasekaného česneku
pár zrníček fenyklu a římského kmínu
1/4 celeru nakrájeného na kostky
2 mrkve, nakrájené na kostky
pár kapek bio citronu
1,2 zeleninového vývaru nebo vody
sůl
¼ lžičky trikatu
1 čajová lžička kurkumy
špetka mletého kardamomu
2 půlky vykoštěného, očištěného pstruha, nakrájeného na menší kostky
zelená petrželka na ozdobu
V hrnci rozehřejeme při střední teplotě olivový olej, orestujeme na něm krátce cibuli , česnek,a semínka fenyklu a římského kmínu. Pak přidáme celer a mrkev, zamícháme a krátce ještě vše opečeme.
Zakápneme citronem, zalijeme vodou nebo vývarem, přivedeme k varu a zvolna vaříme do změknutí zeleniny.
Polévku stáhneme z ohně, rozmixujeme, dohladka. Vrátíme zpět na oheň , přidáme sůl, pepř, trikatu, kurkumu , kardamom a znovu přivedeme k varu. Stáhneme oheň na minimum, přidáme kostky pstruha a prohřejeme asi 5 minut v polévce.
Zdobíme zelenou petrželkou.