1,5 kg sladkých brambor, oloupaných, nakrájených na kolečka
1/2 šálku javorového sirupu
himalájská sůl
1 lžička pomerančové kůry
6 lžíce másla z lednice, nakrájených na 1 cm tenké plátky
1/3 šálku palmového cukru
1 a 1/2 šálku pekanových ořechů

Předehřejte troubu na 200 st.C. Přiveďte k varu 2 litry slané vody (1 lžíce soli na 2 litry). Vložte kolečka sladkých brambor a poduste asi 4 minuty. Sundejte z ohně, přeceďte a opláchněte ve studené vodě.

Pekáč vymažte máslem, na dno rozprostřete kolečka sladkých brambor, a klaďte ve vrtbách na sebe. Osolte, případně přidejte pomerančovou kůru. Zalijte javorovým sirupem a posypte 2 lžícemi másla. Přikryjte folií a pečte do měkka, asi 20 minut.

Rozemelte ¾ šálku pekanových ořechů, zbytek ořechů nakrájejte nahrubo. Palmový nebo třtinový cukr smíchejte s namletými ořechy v míse. Vmíchejte prsty zbytek másla. Vmíchejte nahrubo nakrájené ořechy.

Směsí pekanových ořechů posypte sladké brambory. Pečte dozlatova asi 15 minut.

Polévka s červenou čočkou a řapíkatým celerem

Polévka s červenou čočkou a řapíkatým celerem

Recept na skvělou polévku s vysokým obsahem vitaminu C.
Vánoční svařené víno

Vánoční svařené víno

Poctivý domácí svařák, který zahřeje na těle i na duši a navodí tu pravou vánoční atmosféru.
Zimní čaj na posílení trávení

Zimní čaj na posílení trávení

Recept na směs koření pro přípravu čaje, který podpoří zdravé trávení.

Vánoční štola

Vánoční štola má velmi dlouhou tradici, první zmínky pocházející už z roku 1329. V tomto receptu použijeme tofu.

Vánoční kakaové koláčky

Tradiční „sádlové“ koláčky z kokosového oleje a pohankové mouky.

Raw vánoční kameny

Tři druhy netradičních vánočních „kamenů“. S práškem z modré spirulíny, ibišku nebo raw kakaa.

Čokoládovo-mandlové koláčky

Mandlová mouka a máslo nahradí nezdravou pšenici a dodává oříškovou chuť, kvalitní kakao a čokoláda je zdravá pro srdce a mozek.

Vánoční polévka

Kapří polévka jinak...

Voňavé kokosky

I sladkosti na vánoce nemusí být plné pšenice a nekvalitní mouky... (Pokračování textu…)

Pikantní čočka Beluga

Čočka je z luštěnin nejstravitelnější, zvláště pokud ji dochutíme kořením. (Pokračování textu…)

Datlové kuličky

Kombinace datlí a zdravých ořechů. 1 hrnek vypeckovaných datlí2 polévkové lžíce vody1 hrnek mletých vlašských ořechů4 polévkové lžíce datlového sirupuMleté ořechy na obalení ...

Pečený pórek

Pro střevo zdravá příloha k masu či rybě.