Vánoční salát nemusí být jen bramborový…
2 velké tuříny
1 velká mrkev
¼ malého celeru
2 mladé celé cibulky
1 červená cibule
2 nakládané okurky
4 polévkové lžíce olivového oleje
Sůl, pepř
Čerstvá petrželka
2 tuřín oloupeme , rozkrájíme na půl a dáme vařit doměkka. Mrkev a celer také očistíme, oloupeme a dáme zvlášť vařit také do měkka. Obojí zcedíme a dáme vychladnout. Pak si uvařený tuřín, mrkev a celer nakrájímena malé kostičky a dáme do velké mísy. Přidáme na plátky nakrájenou cibulku, proužky červenou cibuli a na plátky okurky. Přidáme olivový olej, sůl, pepř a nakrájenou čerstvou petrželku. Vše důkladně promícháme a necháme aspoň 1 hodinu v chladnu uležet.