1/4 šálek másla
1/2 šálek palmového cukru
1/2 šálek melasy
3 1/2 šálek špaldové mouky
1 lžička jedlé sody
1/4 lžičky hřebíčku
1/2 lžičky skořice
1 lžička zázvoru
1/2 lžičky soli
1/4 šálek vody

Troubu předehřejte na 180 st. C. stupňů.
Smíchejte máslo a cukr, až vznikne krém a pak vmíchejte melasu.

Prosejte mouku, sodu, skořici, hřebíček a zázvor. Vmíchejte suchou směs do krému natřikrát střídavě s vodou.
Těsto nesmí lepit, ke konci při třetím dolévání vodou vypracujte těsto již rukama na vámi požadovanou tloušťku na nepřilnavém pečícím papíře a vykrajujte zajíčky formičkou. 
Pečte na plechu 8 minut nebo déle, v závislosti na jejich tloušťce.

Polévka s červenou čočkou a řapíkatým celerem

Polévka s červenou čočkou a řapíkatým celerem

Recept na skvělou polévku s vysokým obsahem vitaminu C.
Vánoční svařené víno

Vánoční svařené víno

Poctivý domácí svařák, který zahřeje na těle i na duši a navodí tu pravou vánoční atmosféru.
Zimní čaj na posílení trávení

Zimní čaj na posílení trávení

Recept na směs koření pro přípravu čaje, který podpoří zdravé trávení.

Vánoční štola

Vánoční štola má velmi dlouhou tradici, první zmínky pocházející už z roku 1329. V tomto receptu použijeme tofu.

Vánoční kakaové koláčky

Tradiční „sádlové“ koláčky z kokosového oleje a pohankové mouky.

Raw vánoční kameny

Tři druhy netradičních vánočních „kamenů“. S práškem z modré spirulíny, ibišku nebo raw kakaa.

Čokoládovo-mandlové koláčky

Mandlová mouka a máslo nahradí nezdravou pšenici a dodává oříškovou chuť, kvalitní kakao a čokoláda je zdravá pro srdce a mozek.

Vánoční polévka

Kapří polévka jinak...

Voňavé kokosky

I sladkosti na vánoce nemusí být plné pšenice a nekvalitní mouky... (Pokračování textu…)

Pikantní čočka Beluga

Čočka je z luštěnin nejstravitelnější, zvláště pokud ji dochutíme kořením. (Pokračování textu…)

Datlové kuličky

Kombinace datlí a zdravých ořechů. 1 hrnek vypeckovaných datlí2 polévkové lžíce vody1 hrnek mletých vlašských ořechů4 polévkové lžíce datlového sirupuMleté ořechy na obalení ...

Pečený pórek

Pro střevo zdravá příloha k masu či rybě.