Lehké a výživné jídlo na podzim.
500 g bílé basmati rýže
sezamový olej
250 g chřestu
hlávka čínského zelí
středně velký špenát, nakrájený
čerstvý koriandr, listy nadrcené
půl okurky, oloupané a nakrájené
čerstvý zázvorový kořen, nakrájený na jemné kousky
2 stroužky česneku, prolisované.
plechovka kokosového mléka
Uvařte basmati rýži. Během jejího vaření nakrájejte zeleninu.
Na velké pánvi rozehřejte 2 lžíce sezamového oleje a prudce opečte zázvor s česnekem. Po minutě vmíchejte chřest, zelí a špenát. Poduste než začne špenát vadnout.
Vmíchejte plechovku kokosového mléka. Dobře promíchejte.
Jakmile je špenát uvařený, sundejte pánev z ohně a vmíchejte koriandr a okruku.
Podávejte ihned s rýží.