Na náplň:
1 velká pečená brambora, oloupaná a nakrájená na kostky
3×1 a 1/2 šálku na tenké plátky nakrájené oloupané mrkve, mražený hrášek, plátky hub
3×1/2 hrnku růžiček brokolice, nakrájené na kostičky, mražené kukuřice a dýně
3 a 1/2 lžíce čerstvého másla
1 velká cibule, na čtvrtky, nakrájená na tenké plátky
3 lžíce celozrnné mouky
2 a 1/2 kostky zeleninového bujónu rozpuštěného v 1 a 1/4 šálky teplé vody
1 šálek mléka
1/2 lžičky soli, a celerového semena
1/4 lžičky pepře
1 lžička tymiánu
1/3 šálku strouhaného parmezánu
Posyp
3/4 šálku žluté kukuřičné mouky
1 lžíce plus 1 lžička palmového cukru
1 1/2 lžičky prášku do pečiva
1/2 hrnku mléka
1 velké vejce, lehce rozšlehané
1 lžíce olivového oleje
1/2 lžičky soli
Rozehřejte troubu na 200 °. Vložte brambory, mrkev, hrášek, brokolici, kukuřici, a dýni do středně velkého hrnce a zalijte ji dostatkem vody aby byla zelenina ponořena na 1 cm.
Lehce slanou vodu přiveďte k varu, pak zeleninu vařte po dobu 4 minut. Přeceďte zeleninu a opláchněte studenou vodou a odložte.
Rozpusťte máslo na středním plameni ve velké, hluboké pánvi. Přidejte cibuli a houby a opečeme je za stálého míchání do měkka, asi 4 minuty. Přimíchejte mouku a vařte za stálého míchání dalších 30 sekund.
Přidejte zeleninový vývar, mléko, sůl, pepř, tymián, a celerové semeno a pokračujte v míchání, dokud omáčka nezhoustne, asi 4 minuty.
Přidejte zeleninu do omáčky a dobře promíchejte. Dochuťte solí a pepřem, pak vmíchejte parmazán a přiveďte k varu. Nařeďte vodou, pokud jeho konzistence je hustší než bramborová polévka. Přeneste směs do pekáče.
Ve středně velké míse rozšleháme kukuřičnou mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl. Přidejte mléko, vejce, olej a míchejte do hladka. Rozetřete těsto přes náplň. Pečeme do zlatova asi 25 minut. Nechte vychladnout.