Zelí podporuje játra a střevní mikroflóru…
hlávka bílého mladého zelí
1 pórek pokrájený na kolečka
asi 4 zelené papriky (kapie) pokrájené na nudličky
asi ½ lžičky mletého zázvoru
1 – 2 lžičky sójové omáčky Tamari
lžička třtinového cukru
asi lžička soli (nerafinované kamenné)
asi lžíce vinného octa
extra panenský olivový olej
sezamový olej
Omyté zelí nakrájíme na jemné nudličky, promneme se solí, přidáme dobře omytý pórek, papriky, zázvor.
Ve velké pánvi rozpálíme asi 2 lžíce olivového oleje, po částech přidáváme zeleninu, odsouváme stranou, nakonec promícháme, vlijeme sójovou omáčku, ocet, vsypeme cukr, stále mícháme, spíše obracíme, přikryjeme poklicí a několik minut dusíme.
Pak odklopíme, kápneme trošku sezamového oleje.