Miso polévka s cibulí a dýní

2-4 porce

2 lžíce olivového oleje
1 středně velká cibule, na jemněno nakrájená
2 lžičky karí, není nutné
2 šálky čerstvé dýně, oloupané a nakrájené na kostičky
4 šálky zeleninového vývaru
21/2 - 4 lžíce misa
koriandr, čerstvý, nakrájený

Na středně velkém ohni orestujte cibuli za stálého míchání asi 5 minut.
Můžete přidat karí a restujte dalších 30 sekund.
Vmíchejte dýni a zalijte vývarem. Přiveďte k varu, přikryjte pokličkou, snižte oheň a duste 15 min až dýně změkne.
Do sítka dejte miso, spíše napoprvé menší množství, ponořte do polévky a lžičkou protlačte miso do polévky.
Sundejte z ohně, zamíchejte, ozdobte koriandrem a podávejte.

Miso polévka je typickou japonskou polévkou. Tento recept je jednou z mnoha variací.