Recept, kde si vyzkoušíte zdravý avokádový olej.

2 lžíce avokádového oleje
2 velká vejce
nerafinovaná kamenná sůl
2 šálky vařené černé rýže (asi 1 šálek nevařené)
1/4 šálku dresinku z misa a kurkumy
restovaná brokolice, nakrájené plátky avokáda

Rozehřejte 1 lžíci oleje na velké pánvi. Na pánvi orestujte 2 vejce; osolte. Opečte vejce asi 3 minuty, aby žloutky byly stále tekuté. Přeneste vejce na talíř.
Zahřejte zbývající 1 polévkovou lžíci oleje ve stejné pánvi. Přidejte rýži a vařte za stálého míchání, asi 2 minuty. Vmíchejte 1/4 šálku dresinku; osolte.
Na uvařenou rýži dejte restovanou brokolici, sázené vejce, avokádo. Pokapejte zbylou zálivkou.

Polévka s červenou čočkou a řapíkatým celerem

Polévka s červenou čočkou a řapíkatým celerem

Recept na skvělou polévku s vysokým obsahem vitaminu C.
Vánoční svařené víno

Vánoční svařené víno

Poctivý domácí svařák, který zahřeje na těle i na duši a navodí tu pravou vánoční atmosféru.
Zimní čaj na posílení trávení

Zimní čaj na posílení trávení

Recept na směs koření pro přípravu čaje, který podpoří zdravé trávení.

Vánoční štola

Vánoční štola má velmi dlouhou tradici, první zmínky pocházející už z roku 1329. V tomto receptu použijeme tofu.

Vánoční kakaové koláčky

Tradiční „sádlové“ koláčky z kokosového oleje a pohankové mouky.

Raw vánoční kameny

Tři druhy netradičních vánočních „kamenů“. S práškem z modré spirulíny, ibišku nebo raw kakaa.

Čokoládovo-mandlové koláčky

Mandlová mouka a máslo nahradí nezdravou pšenici a dodává oříškovou chuť, kvalitní kakao a čokoláda je zdravá pro srdce a mozek.

Vánoční polévka

Kapří polévka jinak...

Voňavé kokosky

I sladkosti na vánoce nemusí být plné pšenice a nekvalitní mouky... (Pokračování textu…)

Pikantní čočka Beluga

Čočka je z luštěnin nejstravitelnější, zvláště pokud ji dochutíme kořením. (Pokračování textu…)

Datlové kuličky

Kombinace datlí a zdravých ořechů. 1 hrnek vypeckovaných datlí2 polévkové lžíce vody1 hrnek mletých vlašských ořechů4 polévkové lžíce datlového sirupuMleté ořechy na obalení ...

Pečený pórek

Pro střevo zdravá příloha k masu či rybě.