Velmi snadný na přípravu s chutí sladkých datlí a pražených vlašských ořechů.

1 šálek sušených vypeckovaných datlí, nasekané
4 lžíce obilného např. ovesného mléka
1/2 šálku másla
1/2 šálku palmového cukru
2 vejce, lehce rozšlehané
1 hrnek špaldové mouky s kypřícím práškem
1/4 lžičky mleté skořice
1/2 lžičky mletého zázvoru
1/2 šálku vlašských ořechů , orestované a hrubě nasekané
ananasová omáčka
1 plechovka (398 ml), kousky ananasu ve vlastní šťávě , jemně nasekané
1 lžička maranty
5 lžic pomerančové marmelády

Předehřejte troubu na 180 ° C . Lehce vymažte 1 litr velkou mísu na pudink. Dejte datle do mísy a zalijeme 2 lžícemi mléka. Datle v mléce obalte, nechte nasáknout.
Dejte máslo, cukr, vejce a zbývající mléko do misky. Prosejte mouku, skořici a zázvor, a mixujte po dobu 2 minut nebo dohladka. Vmíchejte namočené datle a vlašské ořechy.
Lžící dejte postupně směs do pudinkové mísy. Položte jí do kastrolu a zalijte vroucí vodou, aby voda dosahovala 1 cm pod horní okraj mísy s pudinkem. Zakryjte pánev a kastrol folií.

Pečte asi 1 hodinu , než pudink lehce vzkypí a jehla, kterou zabodnete do pudinku bude čistá. Pokud ne, pečte dalších 10 minut.
Mezitím připravte omáčku. Vyndejte ananas, uchovejte 2/3 šálku šťávy. Smíchejte marantu s trochou šťávy v malé pánvi, pak vmíchejte zbylou šťávu. Přiveďte k varu a vařte po dobu 1 minuty do zhoustnutí. Vmíchejte ananas a marmeládu do omáčky a duste další 2-3 minuty za občasného míchání.
Přemístěte na servírovací talíř. Přelijte trochu omáčkou a podávejte s omáčkou zbývající v misce.

8 porcí

Čokoládovo-mandlové koláčky

Mandlová mouka a máslo nahradí nezdravou pšenici a dodává oříškovou chuť, kvalitní kakao a čokoláda je zdravá pro srdce a mozek.

Vánoční polévka

Kapří polévka jinak...

Voňavé kokosky

I sladkosti na vánoce nemusí být plné pšenice a nekvalitní mouky... (Pokračování textu…)

Pikantní čočka Beluga

Čočka je z luštěnin nejstravitelnější, zvláště pokud ji dochutíme kořením. (Pokračování textu…)

Datlové kuličky

Kombinace datlí a zdravých ořechů. 1 hrnek vypeckovaných datlí2 polévkové lžíce vody1 hrnek mletých vlašských ořechů4 polévkové lžíce datlového sirupuMleté ořechy na obalení ...

Pečený pórek

Pro střevo zdravá příloha k masu či rybě.

Salát s řepovými listy, ořechy a granátovými semínky

Salát s protizánětlivými látkami a vlákninou. 6 velkých listů řepy1/3 šálku granátových semínek½ šálku vlašských ořechů (Pokračování textu…)

Mátovo-avokádové smoothie

Avokádo obsahuje zdravý tuk a máta s daltemi jsou ideální letní ingredience. (Pokračování textu…)

Kokosovo-hráškovo-mátová polévka

Letní polévka. • 2 lžíce extra panenského olivového oleje• 1 žlutá cibule, nakrájená• 1 plechovka sterilovaného hrášku• 1 šálek mátových listů, + pár listů na ozdobu• 1/4 lžička soli• 1/2 ...
Mrkvovo-kurkumovo-zázvorové smoothie

Mrkvovo-kurkumovo-zázvorové smoothie

Detoxikační smoothie s kořením proti mikrobům. (Pokračování textu…)
Jarní detox šťáva

Jarní detox šťáva

Jednoduchá detoxikační šťáva na jaro. (Pokračování textu…)

Mandlové hříbečky

K dostání je již mandlová mouka, s jejíž pomocí upečete dobré bezlepkové cukroví. 1 hrnek mandlové mouky¾ hrnku palmového cukru2 bílky1 čajová lžička bio kakaa1 bílek na slepení hříbků ...