Velmi snadný na přípravu s chutí sladkých datlí a pražených vlašských ořechů.

1 šálek sušených vypeckovaných datlí, nasekané
4 lžíce obilného např. ovesného mléka
1/2 šálku másla
1/2 šálku palmového cukru
2 vejce, lehce rozšlehané
1 hrnek špaldové mouky s kypřícím práškem
1/4 lžičky mleté skořice
1/2 lžičky mletého zázvoru
1/2 šálku vlašských ořechů , orestované a hrubě nasekané
ananasová omáčka
1 plechovka (398 ml), kousky ananasu ve vlastní šťávě , jemně nasekané
1 lžička maranty
5 lžic pomerančové marmelády

Předehřejte troubu na 180 ° C . Lehce vymažte 1 litr velkou mísu na pudink. Dejte datle do mísy a zalijeme 2 lžícemi mléka. Datle v mléce obalte, nechte nasáknout.
Dejte máslo, cukr, vejce a zbývající mléko do misky. Prosejte mouku, skořici a zázvor, a mixujte po dobu 2 minut nebo dohladka. Vmíchejte namočené datle a vlašské ořechy.
Lžící dejte postupně směs do pudinkové mísy. Položte jí do kastrolu a zalijte vroucí vodou, aby voda dosahovala 1 cm pod horní okraj mísy s pudinkem. Zakryjte pánev a kastrol folií.

Pečte asi 1 hodinu , než pudink lehce vzkypí a jehla, kterou zabodnete do pudinku bude čistá. Pokud ne, pečte dalších 10 minut.
Mezitím připravte omáčku. Vyndejte ananas, uchovejte 2/3 šálku šťávy. Smíchejte marantu s trochou šťávy v malé pánvi, pak vmíchejte zbylou šťávu. Přiveďte k varu a vařte po dobu 1 minuty do zhoustnutí. Vmíchejte ananas a marmeládu do omáčky a duste další 2-3 minuty za občasného míchání.
Přemístěte na servírovací talíř. Přelijte trochu omáčkou a podávejte s omáčkou zbývající v misce.

8 porcí

Polévka s červenou čočkou a řapíkatým celerem

Polévka s červenou čočkou a řapíkatým celerem

Recept na skvělou polévku s vysokým obsahem vitaminu C.
Vánoční svařené víno

Vánoční svařené víno

Poctivý domácí svařák, který zahřeje na těle i na duši a navodí tu pravou vánoční atmosféru.
Zimní čaj na posílení trávení

Zimní čaj na posílení trávení

Recept na směs koření pro přípravu čaje, který podpoří zdravé trávení.

Vánoční štola

Vánoční štola má velmi dlouhou tradici, první zmínky pocházející už z roku 1329. V tomto receptu použijeme tofu.

Vánoční kakaové koláčky

Tradiční „sádlové“ koláčky z kokosového oleje a pohankové mouky.

Raw vánoční kameny

Tři druhy netradičních vánočních „kamenů“. S práškem z modré spirulíny, ibišku nebo raw kakaa.
Vánoce: stres, cukr a mikrobiom

Vánoce: stres, cukr a mikrobiom

Existují dvě věci, kterým se v tomto období nevyhnete - stresu a cukru. I když mají být Vánoce relaxací a rozjímáním, vytvářejí stres a mnozí z nás se přejídají sladkostmi. Stres a cukr jsou ...

Čokoládovo-mandlové koláčky

Mandlová mouka a máslo nahradí nezdravou pšenici a dodává oříškovou chuť, kvalitní kakao a čokoláda je zdravá pro srdce a mozek.

Vánoční polévka

Kapří polévka jinak...

Voňavé kokosky

I sladkosti na vánoce nemusí být plné pšenice a nekvalitní mouky... (Pokračování textu…)

Pikantní čočka Beluga

Čočka je z luštěnin nejstravitelnější, zvláště pokud ji dochutíme kořením. (Pokračování textu…)

Dva esenciální oleje na Vánoce

Vánoce jsou spojeny s pověrami, mýty, symbolikou a také mnoha přírodními recepty na zdravotní neduhy. (Pokračování textu…)