K dostání je již mandlová mouka, s jejíž pomocí upečete dobré bezlepkové cukroví.
1 hrnek mandlové mouky
¾ hrnku palmového cukru
2 bílky
1 čajová lžička bio kakaa
1 bílek na slepení hříbků
Předehřejeme si troubu na 130st. C. Mandlovou mouku nasypeme do mísy, přisypeme cukr a promícháme. Pak přidáme bílky a vypracujeme těsto.
Těsto rozdělíme na dva díly. Do jednoho dílu uděláme důlek a do něho nasypeme kakao a kakao důkladně zapracujeme do těsta, aby vzniklo celistvé hnědé těsto. Přípravíme si dva plechy s pečícím papírem. Ze světlého těsta tvoříme oválky jako nožky hříbku a postavíme na stojato na jeden plech. Z tmavého těsta vytvoříme kuličky, položíme na druhý plech, každou kuličku z jedné strany stlačíme, aby vypadala jako kloubouček hříbku.
Pak namažeme vrchní stranu nožky bílkem a přilepíme kloubouček.
Hotové hříbky pokládáme zpátky na plechy s pečícím papírem. Dáme do trouby usušit na 15 minut.