Zdravější domácí náhrada musli tyčinek..
1½ šálky datlí
dvě třetiny šálku bio arašídového másla
¼ šálku tahini pasty
¼ šálku medu
½ lžičky vanilkového prášku
½ šálku pražených mandlí, nahrubo nasekaných
½ šálku pistácií, nasekané nahrubo
1/2 šálku dýňových semen
1¾ šálku pufované quinoi
400 g hořké čokolády (70%, s třtinovým cukrem)
nerafinovaná sůl na posypání
jemně nasekané pistácie na posypání
1. Rozmixujte datle, arašídové máslo, tahini, med a vanilkový prášek dohladka.
2. Směs pak dejte do velké mísy.
3. Přidejte mandle a pistácie, pepitas a quinou do směsi a promíchejte rukama.
4. Přendejte směs do pekáčku nebo nádoby asi 18cm x 30cm a dejte stranou.
5. Mezitím rozpusťte čokoládu v misce nad hrncem s mírně vroucí vodou.
6. Nalijte rozpuštěnou čokoládou na směs a posypte mořskou solí a extra nasekanými pistáciemi.
7. Nechejte v lednici odpočívat přes noc.
8. Vyjměte z ledničky a nakrájejte na plátky nebo větší kousky.