Kořeněné cukroví pro perfektní občerstvení po dni stráveném venku. Podáváme je s velkými hrnky se svařeným vínem nebo horkou čokoládou.
400 g neloupaných mandlí
3 bílky
2 šálky (250 g ) palmového cukru
1 lžička mleté skořice
Troubu předehřejte na 140° C.
Jemně nasekejte nebo rozmixujte mandle. Rozmixujte bílky v míse na tuhý krém. Prosejte cukr a postupně vmíchejte pod vaječné bílky. Nechejte odstát a stranou dejte 2 vrchovaté lžíce této směsi. Jemně vmíchejte mandle do vaječné směsi. Posypte pracovní plochu cukrem.
Vypracujte směs na těsto o tloušťce asi 0.5cm. Vykrajujte sušenky formičkou ve tvaru hvězdy a položte je na pečicí papír. Každou hvězdu trochu potřete vaječnou směsí.
Pečte asi 30 minut až jsou sušenky křupavé na okrajích a trochu měkké ve středu.